Genel

Google’a Rakip geldi; PuzzlePhone

Teknoloji piyasasında her geçen kendini yenileyen firmalar, diğer firmalarla rekabet adına çok daha ileri özellikler kullanmaya çalışıyor. Bu alanda gelecek yıllarda daha da fazla görülebilecek olan modüler telefonların bir diğer ismi de yapboz telefonlar olmaktadır. Bu alanda ürünü bulunan Google’a Rakip geldi; PuzzlePhone, en önemli avantajları arasında yeni parçalar çıktıkça cihazınızı çok pratik bir şekilde güncelleyebilmeniz olacaktır. Project Ara’da bu alanda Google’ın piyasalara sunduğu cihaz olmakta ve kullanıcıların bu yeni cihazlara nasıl bakacağı da merak konusu olmaktadır.

Cihazda GPU, RAM, işlemci gibi parçaları kendi isteğinizi göre seçebiliyorsunuz. Bu sayede akıllı cihazlarınız artık kişiselleşebiliyor. PuzzlePhone’nin üretici firması Finlandiya olmakta ve Indiegogo sitesi üzerinden başlatılan kampanya ile cihazın üretilebilmesi için gerekli fon toplanmaya çalışılacak. Kampanyanın başarısını bağlı üretim aşamasına geçilebilirse siparişler alınmaya başlanılacaktır. Gelen teknoloji haberlerinde telefonun üç bölümden oluştuğu belirtilmektedir. Kritik elektronik parçaların yer aldığı beyin, yüksek çözünürlüklü ekranı yani omurgası ve pi ve diğer donanımlardan oluşan kalbi olarak sıralanabilir. Bu üç ana bölgeler üzerinde değişiklik yapılabilecek. Yani gelişen ve değişen özellikler karşısında telefonunuzu yenilemek yerine parçalarını değiştirebileceksiniz. Firma 250 bin dolar bağış hedefliyor. Hali hazırda 45 bin dolar toplanan kampanyanın tamamlanması için daha uzun bir zaman olduğu söylenebilir. Kampanyanın başarı ile sonuçlanmasının ardından Eylül 2016 tarihinde bu telefonların dağıtımına başlanılacak. Fiyat olarak 333 dolar belirlenen başlangıç fiyatı ile piyasalarda farklı bir deneyim olacağa benzemektedir.

Yapılan teknoloji incelemelerinde ise oldukça üst düzey özellikler göze çarpmaktadır. 5 inç ekranı, 12 MP arka ve 5 mp ön kamerası, 8 çekirdekli işlemcisi, Android 6.0 işletim sistemi, 3 GB Ram özelliklerinin yanında 16- 32- 64 GB lık dahili depolama seçenekleri sunulacaktır.

7 thoughts on “Google’a Rakip geldi; PuzzlePhone

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir