Genel

Vücut Yapınıza Göre Nasıl Daha Güzel Fotoğraf ve Selfie Çekebilirsiniz

Genel olarak fotoğraf çektirmekten çekinmekteyiz. Vücut ve tip hatalarımızın görüneceğinden korkarız. Bu olmadı tekrar çekelim dediğimiz yüzlerce fotoğrafımız bulunmaktadır. Vücut yapınıza göre fotoğraf çekme için gerekli bazı ipuçlarını bilmeniz, daha iyi fotoğraflara sahip olmanız için oldukça önemlidir.

İlk ipucu olarak hafif yan durmaktan bahsedeceğiz. Özellikle kilo sorunları yaşayanların, daha ince görünebilmelerini sağlamak için birazcık yan durarak poz vermeleri, oldukça farklı görünmelerini sağlayacaktır. Günümüzde en fazla fotoğraf çekim tekniği olarak selfie kullanılmaktadır. Unutulmaması gereken asla yanınızda sizden çok ince birisinin olduğu karelere girmeyin, ya da tüm bedeninizin göründüğü pozlar vermeyin. Başınızın hafif yan durması da fiziksel olarak ilgiyi baş bölgenize çeker ve beden kusurlarının ilk bakışta görülmesini engeller. Ellerinizin bel bölgesinde değil daha göbeğe doğru sabitleyerek, belinizi ince gösterebilmeniz de mümkün.

fotoğraf ipucu

Vücut yapınıza göre selfie çekme ipuçları için bir diğer durum ise boy kısalığının gizlenmesidir. Özellikle arka plandaki uzun nesnelerden uzak durun. Tüm bedenin pozlandığı çekimlerde bir elin belde olması ve bu yöne doğru yaslanmak daha uzun görünmenizi sağlar. Aslında uzun boylu olmakta selfielerde problemdir. Kalabalık çekimlerde boyu size en yakın olan arkadaşınızın yanında durmanız, fotoğrafın daha etkili olması ve boy farklarının çok belli olmamasını sağlar.

Hareketlilik ve doğal gülümseme, sizi daha enerjik gösterecektir. Özel amaçlar sebebiyle çekilen vesikalık fotoğraflara verilen pozlardaki durgunluk, selfielerde asla olmamalı ve olabildiğince doğal olunmalıdır. Ayrıca giyim ve arka plan renkleri de fotoğraftaki canlılığı arttıracak ve daha genç görünmenizi sağlayacaktır.

selfie ipuçları

Yakın plan çekimlerde, eğer şaka ya da benzeri bir durum yaratmak istemiyorsanız, asla abartmayın. Sık karşılaşılan selfie pozlarında, özellikle yüzdeki uzuvları abartılı şekilde göstermek için oldukça kötü resimler çekilmektedir. Ördek dudaklı, iri gözler ve garip el hareketleri verilmek istenen mesajı engellemektedir. Her zaman doğal görünüm daha ilgi çekici görünmenizi sağlayacaktır. Ayrıca çok yakından çekilen selfieler ve kullanılan flaş, aşırı parlamalara sebep olmakta ve ciltteki kusurları daha belirgin hale getirmektedir.

One thought on “Vücut Yapınıza Göre Nasıl Daha Güzel Fotoğraf ve Selfie Çekebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir