Nasıl Yapılır

iOS Cihazlarda Nasıl Kısayol Eklenir?

Kapalı kaynak kodlu işletim sistemine sahip iPhone telefonların ana ekranına bazı uygulama ve rehberdeki kişilere ait kısayollar eklemek imkansız. Ancak JailBreak sayesinde iPhone cihazlarda artık kişileştirilebilmektedir. Bu duruma karşı çıkan iOS kullanıcıları olsa da, daha kolay şekilde kısa yollar yapmanın bir yolu daha kullanıcılara sunuldu.

Rehberdeki kişilerin doğrudan arama veya mesaj işlemlerini, OneTap uygulaması sayesinde iOS ana ekranına kısayol yapabilirsiniz. Bu uygulama ile JailBreak işlemine gerek olmadan doğrudan kısayol yapmak oldukça kolay. Uygulamayı Apple Store’dan ücretsiz şekilde indirip, cep telefonunuza kurulumunu gerçekleştirin. Uygulamanın ana görevleri doğrudan arama, sms, e-Posta ve sosyal ağlardan kişilerinize doğrudan erişim sağlıyor. Uygulamanın ana menüsünden yapmak istediğiniz işlemi seçip, kişi seçimi yapılıyor. Kişinin ana ekrandaki icon ve adını belirliyorsunuz. İconlara resim ekleyebilirsiniz. İcon ve isim belirleme işleminden sonra, devam diyerek diğer alana geçiyorsunuz. Uygulama doğrudan safari web tarayıcısını açacak ve ana ekrana ekle düğmesine basarak işlemleri tamamlayabilirsiniz.

iOS'da kısayol ekleme

Artık istediğiniz kişinin arama ya da sms gibi işlemleri için, ana ekranda kısa yolu bulunuyor. OneTap tek tıklama ile aramalarınızı hızlandırmış olacak. Safari web tarayıcısının web sitelerini ana ekrana kısayol olarak ekleme özelliğini, rehberdeki kişilere uygulaması sayesinde iletişim kurmak oldukça basit. Bu şekilde bazı uygulamaların ve kişisel dosyalarında ana ekrana kısayol olarak eklenmesi için yazılım geliştiricileri çalışmaktadır. iOS’un son güncellemesi ile benzer uygulamalar gelecektir.

Bir başka yazımızda görüşmek üzere.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir