Genel

SONY TOSHİBA’NIN SENSÖR BİRİMİNİ RESMEN SATIN ALDI

Teknoloji piyasasındaki bazı güçlü ortaklıklar sonrasında verim olarak bakıldığında çok üst düzey performanslar ortaya çıkmaktadır. Bu alanda gelen yeni bir haberde Sony Toshiba’nın sensör birimini resmen satın aldı, bilgileri verilmektedir. Toshiba ve Sony arasındaki beklenen anlaşma sonunda yapıldı. Bir süredir Sony yine bir Japon üretici firma olan Toshiba’nın sensör birimini satın almak istiyordu ve Ekim ayının sonlarına doğru bu doğrultuda bilgiler paylaşılmaya başlanmıştı. 155 milyon dolar fiyat aralığı ile bu alışverişin gerçekleşeceği bugünlerde yapılan açıklama ile duyurulmuştur.
Genel olarak bakıldığında mobil dünyanın en önemli tedarikçisi olan Sony, aynı pazarda hizmetler sunan ve tedarik eden firma konumunda olan Toshiba ile yaptığı anlaşma sayesinde Pazar içerisindeki payını artıyor gibi görünmektedir. 2014 yılında yapılan analizlerde Pazar payı yüzde 4 olan Toshiba’nın dijital kamera alanındaki payının ise yüzde iki seviyelerinde olduğu belirtiliyor. Bu alanda gelen teknoloji haberlerinde ise Sony’nin bu alandaki Pazar payının ise yüzde 30 düzeyine çıkması bekleniyor. Sony piyasada genel olarak kalite özellikleri ile bilinmekte ve Toshiba ürünlerine kendi bünyesine katarak çok daha fazla bir kalite ortaya çıkaracağı düşünülüyor. Yapılan anlaşma sonrasında ise 31 Mart 2016 tarihinde tamamlanacak olan bu devir- teslim sürecinin sonrasında sensörler artık Sony markası altında piyasalarda olacaktır.
Yapılacak teknoloji incelemelerinde popüler markaların bu alanda tercih edebilecekleri bu kaliteli marka isim değişikliği sonunda da daha fazla göz önünde olacak gibi görünüyor. Devir yapılacak üretim tesisi 48800 metrekarelik alanda kurulu olmakta ve toplamda 1100 çalışanı ile Sony Semiconductor Corpaoration adı altında çalışmaya devam edecektir. Bu departmanın iletken kategorisinde çalışmalar yürütmesi bekleniyor ve piyasadaki Pazar payı ile Sony kar oranlarını da önemli ölçülerde artıracak gibi görünmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir