Genel

SAMSUNG SÜRÜCÜSÜZ OTOMOBİL İŞİNE GİRİYOR

Teknoloji devleri Apple ve Samsung arasındaki rekabet piyasa da çeşitliliği artırmaktadır. Son olarak gelen haberlerde Samsung sürücüsüz otomobil işine giriyor, bilgisi Apple’dan sonra Samsung’un da bu alanda yarışa girdiğini gösteriyor. Otomobil pazarına adıma atan Samsung, şimdilik sadece sürücüsüz otomobillerde kullanılmak üzere donanım ürünleri üretecektir. Bu alanda 1997 yılında Samsung’un bir denemesi olmuştu. Ancak o dönemlerdeki Asya krizi yüzünden Samsung motor ası ile başladığı otomobil üretimi firmasının hisselerini Renault’a satmıştı.
Şimdi başladığı bu alanda ise Güney Koreli bir diğer firma olan LG’ye rakip olacak gibi görünüyor. Önceki yıllardan bilindiği üzere 2013 yılından itibaren bu donanımları üreteceğini LG bildirmişti. Samsung ise gelen teknoloji haberlerinde farklı otomobil firmaları için parçalar geliştirmek üzere bu alanda bir ekip oluşturduğunu açıklamıştır. Samsung’ta bunun dışında üç ana bölümde daha bulunmakta ve yeni oluşturulan ekip diğer bölümlerden bağımsız olarak çalışacak olmakta, özellikle sürücüsüz otomobillerin kullanabileceği parça üretimleri üzerinde çalışmalar olacak gibi görünüyor. Yapılan açıklamalarda ilk olarak bilgi- eğlence sistemleri üzerinde parçalar sunacaklarını belirtiliyor, sonrasında ise otonom araç bileşenleri ve uydu navigasyon cihazları üretimine geçilecektir. Geleceğin teknolojileri arasında yer alan Samsung, bu zamanlar geldiğinde en ön sıralarda yer alacak gibi görünüyor.
Yapılacak teknoloji incelemelerinde Samsung’un kalitesini ortaya koyacağı düşünülmektedir. Samsung’un yıllardır farklı sektörlerde verdiği hizmetlere bakılacak olursa bu alanda da başarı sağlayacağı söylenebilir. Ekran, pil, işlemci gibi bileşenler yanında farklı alanlarda da artık Samsung markasını görmek çok ta şaşırtıcı olmuyor. Teknoloji devinin gücünü artırdığı her sektörde yenilikler bekleniyor ve bu son adımı sonrasında ileriki yıllarda kullanmak üzere kendisine bir alt yapı hazırladığı da düşünülebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir