Genel

WordPress SEO ve SEO Eklentileri Nelerdir?

 

WordPress SEO konusunda en gelişmiş CMS sistemler arasındaki yerini son dönemlerde başarılı zirvelere taşımayı çok hızlı  bir şekilde başarmıştır. Günümüz web sistemlerinde ki arama motorlarına yakınlığın çok daha fazla önem kazanması ile birlikte insanların SEO uygulamalarına çok daha fazla ilgi göstermeleri elbette ki kaçınılmaz bir hale gelmiştir.

Daha önce de  bahsettiğimiz gibi wordpress, eklentiler ile geliştirilebilen bir sistemdir. SEO açısından çıkarılan bir çok  önemli eklenti söz konusudur ve bu eklentiler sayesinde web sitelerinin arama sonuçlarında yükseklerde çıkması ya da hızlı index alması elbette ki hayal değildir. Kolay uygulamalar ile çok kaliteli bir web sitesi sahibi olmak hayal olmayacaktır.

WordPress ve SEO

WordPress sistem için SEO olmazsa olmaz özelliklerden birisi olarak dikkatleri çekiyor. Siteyi ilk kurduğunuz an itibari ile yardımcı seo eklentileri kullanmak çok fazla fayda sağlayacaktır. Elbette ki web sitenizin ilk açılış anından itibaren içeriği çok sıkı, sağlam ve spam yapmayacak şekilde oluşturmanız gerekir. Kısacası site başlığı, açıklaması ve anahtar kelime kullanımı yaparken ayrıca dikkatli olunması gerekiyor. Aksi takdirde arama motorlarında gerilemek olası bile değildir.

WordPress üzerine eklenti geliştiren yazılımcılar, özellikle SEO konusu üzerine çok daha fazla eğilim göstererek programlarının kullanım alanlarını çok daha fazla yaygınlaştırmak amacı içerisine girerler ve nitekim başarılı da olurlar. Günümüz CMS sistemlerinde artık SEO ile uyumlu eklentiler son derece dikkat çekici bir hal aldı.

WordPress Popüler SEO Eklentileri

WordPress kullanıcıları için geliştirilen ve kolay kullanımları ile dikkat çeken birçok farklı seo eklentisi vardır. Bu eklentileri sitenizi açar açmaz yüklediğiniz takdirde belirgin gelişmeleri kısa zaman içerisinde gözlemleyebilme şansına sahip olabileceksiniz. Şimdi eklentileri çok daha fazla yakından inceleyerek fikir edinelim.

WooCommerce: e-ticaret sitelerinin vazgeçilmez eklentilerinden birisidir. Eklenti sayesinde çevrim içi mağaza kurarak satmak istediğiniz fiziksel veya dijital ürünleri müşterilerinizle buluşturabilirsiniz. Kurulumu oldukça kolay olan WooCommerce, müşterilerinizin farklı ödeme yöntemleriyle işlem yapmasına olanak tanır. Diğer eklentiler ve uzantılar ile entegre bir şekilde çalışabilen WooCommerce, WordPress sitesi üzerinden servis veya ürün satmak isteyen tüm site sahipleri tarafından kullanılabilir.

Yoast SEO: en iyi Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) eklentileri arasında yer alır. Yoast SEO, arama motorları için optimize edilmiş içerikler yayınlamanıza yardımcı olur. Eklenti sayesinde hazırladığınız bir içeriğin SEO kalitesini yayınlamadan önce görebilir ve gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz. Popüler arama motorlarında üst sıralara yerleşecek içerikler hazırlamak isteyen site sahipleri ve içerik yazarları tarafından kullanılabilir.

Jetpack: birçok farklı işlemi bir arada yapmanıza imkân tanıyan bir eklentidir. Jetpack sayesinde sitenizin performansını yakından takip edebilir, çevrimiçi trafiğinizi artırmak için gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz. Jetpack web sitenizi daha güvenli hale getirmenize de katkı sağlar. Bununla birlikte sitenizi ziyaret eden kullanıcılarla gelişmiş yorum sistemi ve sosyal medya paylaşımları ile daha iyi etkileşim sağlamanıza olanak verir.

W3 Total Cache:Yüklenme süresi uzun olan web sitelerin trafikleri ve satışları bu durumdan olumsuz etkilenir. W3 Total Cache, sitenizin yavaş açılma sorununa çözüm sunar. Eklenti, sitenizde yer alan sayfaların bir sürümünü ziyaretçilerin kullandıkları bilgisayarlara kaydeder. Bu sayede kullanıcının sonraki ziyaretlerinde siteniz daha hızlı yüklenir. Mobil kullanımın artmasıyla önemi artan eklenti, sitesini hızlandırmak isteyen herkes tarafından kullanılabilir.

Contact Form 7:İletişim formları, kullanıcılarınız ile etkileşim halinde olmanın önemli bir yoludur. Contact Form 7, bu kapsamda ortaya çıkan gereksinimi karşılayan popüler bir eklentidir. Eklentiyi yükleyerek sitenize birden fazla form ekleyebilir, eklediğiniz formları dilediğiniz şekilde özelleştirebilirsiniz. Ayrıca Contact Form 7 eklentisi, birden fazla iletişim formunu yönetmenize imkân tanır. Eklenti sayesinde güvenliğinizden ödün vermenize de gerek kalmaz.

Imagify Image Optimizer:Büyük boyutlu resimler, web sitelerinin yavaş yüklenmesinin en büyük nedenleri arasında yer alır. Imagify Image Optimizer, otomatik olarak ortam kitaplığınızda bulunan tüm görüntüleri optimize eder. Bu işlem sonucunda azalan sayfa boyutları, web sitenizin daha hızlı yüklenmesini sağlar. Sıkıştırma işlemini üç farklı algoritma ile yapan eklenti, özellikle görsel ağırlıklı site sahipleri tarafından kullanılabilir.

Broken Link Checker:Eğer web sitenizde bozuk ve eksik bağlantı fazlaysa, bu durum arama motorlarındaki görünürlüğünüzü olumsuz etkiler. Broken Link Checker, web sitenizdeki 404 hatasına sebep olabilecek bağlantıları araştırır. Bulduğu sorunlu bağlantıları bir rapor halinde yönetici panelinizde görmenizi sağlar. Bu sayede problemli bağlantıları kolaylıkla düzenleyebilirsiniz. Web sitesini optimize ederek arama motorlarındaki sıralamasını iyileştirmek isteyen kullanıcılar için tavsiye edilir.

WPtouch:Akıllı telefon kullananların sayısının her geçen gün artması, web sitelerin mobil uyumlu olmasını zorunlu kılar. WPtouch, WordPress kullanarak hazırladığınız web sitenizi mobil ziyaretçiler için uyumlu hale getirir. Eklentinin otomatik olarak gerçekleştirdiği bu işlem sayesinde siteniz hızlanır ve kullanıcı dostu hale gelir. WPTouch, web sitesi mobil uyumlu olmayan tüm site sahiplerinin kullanması gereken bir eklentidir.

Slider Revolution:Web sitesine sadece metin, video ve resim yerleştirmek, ziyaretçi çekmek için yeterli değildir. Fikirlerinizi veya anlatmak istediklerinizi nasıl görselleştirdiğiniz oldukça önemlidir. Slider Revolution kitaplığında bulunan hazır şablonlar, görseller, yazı tipleri ve farklı formattaki nesneler, dikkat çekici slider’lar oluşturmanıza yardımcı olur. Etkileyici ve modern bir web sitesine sahip olmak isteyen herkes Slider Revolution eklentisini kullanılabilir.

GADWP:, Google Analytics istatistikleri ile birlikte web sitenizdeki her içerik için performans analizi sunan bir eklentidir. Eklentinin hazırladığı anlık analiz sayesinde web sitenizin trafiğini detaylı bir şekilde takip edebilirsiniz. Hedef kitlesi hakkında ayrıntılı bilgi edinerek web sitelerinin dönüşüm oranını artırmak isteyen SEO uzmanları ve dijital pazarlama uzmanları tarafından sık olarak tercih edilen bir eklentidir.

Sucuri:Web sitenizin saldırıya uğraması durumunda içeriklerinizin tamamı silinebilir, müşterilerinize ait veriler çalınabilir veya siteniz aracılığı ile ziyaretçilerinize kötü amaçlı yazılımlar yayılabilir. Sucuri ile web sitenizin güvenlik seviyesini artırabilirsiniz. Sucuri, sitenize yapılan tüm girişleri ve başarısız oturum açma işlemlerini günlüğe kaydeder. Dosyalarınızdaki değişiklikleri algılar ve kötü amaçlı yazılımları tespit eder.

Easy Social Share Buttons:Web site trafiğini artırmanın en etkili yöntemlerinden biri de sosyal medyanın etkin bir şekilde kullanılmasıdır. Bu kapsamda web sitenizin en popüler sosyal medya platformları ile bağlantılı olması gerekir. Easy Social Share Buttons, sitenize gelen ziyaretçilerin beğendikleri yazı, ürün ve haber gibi içerikleri kendi sosyal medya hesaplarında paylaşmasına imkân tanır.

All-in-One WP Migration:Web sitenizi farklı bir hosting sağlayıcısına taşımak istediğinizde hızlı bir taşıma eklentisi ihtiyacı ortaya çıkar. All-in-One WP Migration, web sitenizde bulunan tüm içeriğin indirilmesi ve başka bir konuma taşınması için gerekli olan tüm işlemleri herhangi bir teknik bilgiye gereksinim duymadan yapmanızı sağlar. Eklenti, site yedekleme faaliyetini parçalar halinde gerçekleştirdiğinden, büyük web sitelerin taşınması sırasında da kullanılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir