Genel

İnternetin Vazgeçilmezi WordPress Nasıl Kurulur?

Dünyanın en gelişmiş CMS sistemi olarak tanınan ve kısa zaman içerisinde dünya genelinde kullanılanımı artan WordPress, kullanıcılara kaliteli temalar ve kullanışlı admin panel özellikleri yanı sıra kaliteli SEO uygulamaları deneyimi de sunarak kısa bir süre içerisinde ilerleme sağlayabilmektedir. Elbette ki birçok insanın aklında ki soru bu kadar kullanışlı bir sistemi nasıl kuracağız işte detaylar.

 

WordPress Kurulumu

1- İlk olarak BURAYA tıklayarak WordPress dosyalarını bilgisayarınıza kaydediyorsunuz.
2- RAR olarak inen dosyanızı masaüstüne klasör olarak çıkarıyoruz ve “wordpress” adı altında bir klasör çıkıyor.
3- Bu klasörün içerisinde giriyorsunuz ve karşınıza “wp-config-sample.php” adında bir klasör gelecek. Bu klasörün adını “wp-config.php” olarak değiştiriyoruz.
4- Daha sonra hosting Directadmin, cpanel ya da yönetim paneliniz hangisi ise giriyoruz. Mysql database (veritabanı yönetimi) sekmesine girerek veritabanı oluşturmaya başlıyoruz.
5- Veritabanı oluştururken bizden veritabanı adı, veritabanı kullanıcı adı ve veritabanı şifresi isteyecektir. Bu bilgileri bir yere kaydetmeyi unutmayınız.
6- Daha sonra ismini değiştirdiğimiz “wp-config.php” dosyasını açıyorsunuz ve burada yer alan veritabanı bilgileri kısmına oluşturduğunuz veritabanının bilgilerini giriyorsunuz. Daha sonra kaydederek çıkıyorsunuz.
7- İndirmiş olduğumuz wordpress klasörü içerisinde ki tüm dosyaları FileZilla ya da diğer yardımcı FTP programları ile bağlanmış olduğunuz sunucunuz içerisindeki public_html klasörü içerisine olduğu gibi yapıştırıyorsunuz.
8- Tüm aktarımın bitmesinin ardından domain URL adresini tarayıcınıza yazıyorsunuz ve karşınıza ilk kurulum ekranı geliyor. Bu kurulum ekranında sizlerden sitenizin açıklaması, kullanıcı adı ve şifre ile birlikte aynı zamanda mail isteyecek. Bu bilgiler, admin kullanıcı bilgileri olacak ve bu nedenle gizliliği maksimum tutmalısınız.
9- Daha sonra bilgilerinizi onaylayarak panele giriyorsunuz ve wordpress siteniz kurulmuş oluyor.

Kurulum aşamaları bu şekilde. WordPress kurulumu işte bu kadar kolay. Tek yapmanız gereken veritabanı oluşturmak ve bilgilerini gerekli yerlere girmek. Daha sonra wordpress siteniz hazırlanmış oluyor ve kısa zaman içerisinde sitenizi rahatlıkla geliştirmeye, düzenlemeye başlayabiliyorsunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir