Genel

WordPress Nasıl Kullanılır?

WordPress, dünyanın en gelişmiş CMS sistemlerinden birisi olarak kısa bir süre içerisinde ciddi bir kullanım alanına ulaşmayı  başarmıştır. Kendisinden çok daha önce kurulan  sistemleri hızlı bir şekilde geride bırakan ve arama motoru optimizasyonu için uyumlu olarak kodlanan bu sistem, kullanışlı tema ve admin panel özellikleri ile kullanıcıların ilgisini çekmeyi başarmıştır.

 

WordPress sistemi nasıl  verimli bir  şekilde kullanabileceğinizi bildiğiniz takdirde herhangi bir sıkıntı olmaksızın sitelerinizi arama motorlarında üst sıralara kolyaca getirebilme şansına sahip olabilirsiniz. Ek olarak wordpress, konu çekme botları  için uygun olarak yazılmış bir sistemdir ve bu sebeple bilinirliği artmıştır. Dikkat edilmesi ve birazdan açıklayacağımız olan en önemli konu, bu sistemin nasıl kullanılacağıdır.

WordPress Nasıl Kullanılır?

WordPress ,SEO açısından çok etkili bir sistemdir. Bu sebeple kurallara uygun bir şekilde web sitesi kurduğunuz takdirde herhangi bir sıkıntı olmaksızın arama motoru sıralamalarında en üst noktalara ulaşabilmek mümkündür. WordPress sistemini aşağıdaki eklentileri  kurarak işinizi çok daha fazla kolaylaştırmış olursunuz.

All in One Seo Pack

Google XML Sitemaps

WordPress Simple Tags

Better WP Security

gibi eklentiler ile  WordPress sistemi geliştirdiğiniz takdirde herhangi bir sıkıntı olmaksızın sitelerinizi geliştirebilirsiniz. Kısa süre içerisinde bu eklentilerin kullanım alanları büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşmıştır ve yukarıdaki eklentilerin hepsi SEO için geliştirilmiş eklentilerdir.

Yeni bir konu eklerken  SEO uygulamalarına göre sayfa hızına  dikkat etmeniz gerekiyor. Page speed konusunun daha önemli bir hale gelmesi ile birlikte sitenize ekleyeceğiniz resimlerin boyutlarına da beraberinde dikkat etmelisiniz. Ancak dikkat edemiyorsanız Gzippy eklentisi, bunu sizin için yapıyor ve sayfanızın açılış hızını önemli bir şekilde optimize ederek daha hızlı index almasına olanak sağlıyıp siz kullanıcısını memnun ediyor. Burada amaç, arama motorlarının güvenini kazanmaktır. Yeni açılan wordpress sistemlere en azından index hızı artana kadar özgün içerik girildiği takdirde üst sıralarda ki bir konuma gelebilmek son derece mümkün bir seçenek olarak dikkatleri çekiyor.

WordPress sistem kullanırken diğer önemli bir detay temalardır. Kolay kullanılan ve VALİD düzeyde kodlanan temalar kullandığınız sürece kullanıcılarınıza ve arama motoru sistemlerine kendinizi çok daha kısa süre içerisinde sevdirebilmeniz mümkün olacaktır. Asıl amaç daima arama motorlarına kendinizi sevdirmektir. Bu sayede web sitenizin Google aramalarında ne kadar hızlı üst sıralara çıkabildiğine şahit olacaksınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir