Genel

Microsoft “Havok”u satın aldığını bildirdi.

Microsoft Call of Duty ve Halo gibi son zamanların en kaliteli silah oyunlarının fiziksel fonksiyonlarını tasarlayan fizik motoru “Havok”u satın aldığını bildirdi.

 

Oyun devrinin en iyi dönemine şahit oluyoruz. Her gün geçtikçe artan oyuncu sayısı, Süper bilgisayarlar, oyunları oynadığımız yeni platformlar, çeşitli aygıt ve cihazlarla uyumlu çalışabilen ayrı ayrı özelliklere sahip aksesuarlar bu tür şeylerin bir kazancı olarak yükselen bu bölümde yüzlerce oyun bulunuyor. Bu oyunların çoğu, bir oyun çeşidine dâhil ve bu oyun çeşitlerinden en popüler olanlardan birisi de “first-person shooter” ismiyle tanınan, Counter Strike, Call of Duty ve Battlefield benzeri oyunları örnek verebiliriz.

Son birkaç yıldır first-person shooter tarzı oyunların internet bağlantılı olanları, oyuncu sayısında oldukça iyi bir yükseliş yaşadı. Bu yükseliş ile birlikte bu bölüme henüz dahil olmayan oyun firmaları, kendi dizaynlarıyla kendi isimlerini duyurabilmek için resmen bir yarışa giriştiler. Bugün belirlenen bir bilgiye göre MicrosoftHalo ile beraber çoktan geçiş yaptığı bu bölümde çok daha büyük bir zaferi hedeflediğini gösterdi.

 

One thought on “Microsoft “Havok”u satın aldığını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir