Genel

Doğuş Otomotiv’den Beklenen VolksWagen Açıklaması geldi

 

Dünya genelinde ciddi bir araç üretim ve satışı olan VolksWagen’in Türkiye Distribütörü Doğuş Otomotiv konu hakkında basın açıklamasında bulundu.

Yapılan açıklamada; VolksWagen’in ürettiği bazı dizel araçlarda ki emisyon sorunu yaşanması nedeni ile konuyu yakından takip ettiklerini açıkladılar. VolksWagen Grubu’nun konu hakkında gerçek anlamda ciddi bir araştırma yürüttüklerini belirtirken Doğuş Otomotiv İcra Kurul Başkanı Ali Bilaloğlu, olayın detaylarının bu araştırmalar sonucunda belirleneceğini ve kararların alınacağını sözlerine ekledi.

Bu olaylar nedeni ile Doğuş Otomotiv hisseleri ise borsada yüzde 5’lik bir kayıp yaşayarak 10,85’den işlem görmeye başladı. Ancak analistlere göre bu durum hisse sahibi olanların paniğinden kaynaklanan bir durum ve bu olayın Doğuş Oto üzerinde ciddi bir etkisinin olmadığının görülmesi ile yeniden toparlanacağı tahmin edilmekte.

VolksWagen cephesinde ise durum oldukça ciddi boyutta. Alman savcılar firmanın eski CEO’su olan Martin Winterkorn hakkında soruşturma başlattılar bile. Dosyada yer alan suçlamalar ise sahtekarlık ve dolandırıcılık konularını kapsamakta. Ayrıca konunun ispatı amacı ile üzerlerinde oynama yapılmış emisyon verileri de yer almakta.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir