Genel

iPhone’da Yüklü Gelen Uygulamalar Nasıl Kaldırılır?

iOS 10 ile beraberinde Borsa, Arkadaş Bul, İpuçları gibi bir takım işletim sistemiyle önyüklü gelen uygulamaları klasik olarak uygulamaları kaldırmak için kullanılan yöntemlerden yararlanarak kaldırmak mümkün. Peki kalmış olduğumuz uygulamayı tekrardan geri yüklemek istersek neler yapabileceğinizi bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz.

iOS cihazları ile kullanıcıların karşısına yüklü olarak çıkan bir diğer açıklamayla stok uygulamalar her ne kadarda cihaz üzerinde 160MB’a yakın bir alan tutsa bile bazı kullanıcılar 160MB’lik alanı da kullanmak istiyor. iOS 10 ile karşımıza çıkan yeni özellik ile gereksiz olarak nitelendirdiğimiz bu uygulamaları rahatlıkla kaldırabileceğiz. iOS 10’un BETA sürümünde ortaya çıkan özellik ile cihazınızı iOS 10’a güncelleme yaptıysanız rahatlıkla uygulamaları kaldırabileceksiniz.

iOS 10 ile Hangi Uygulamaları Kaldırabiliyoruz?

iOS 10 ile birlikte karşımıza çıkan uygulama kaldırma seçenekleri ile Takvim, Pusula, Hesap Makinesi, Kişiler, FaceTime, Arkadaş Bul, Home, iBooks, iCloud Drive, iTunes Store, Mail, Müzik, Harita, Haberler, Notlar, Podcast, Anımsatıcı, Borsa, Videolar, Sesli Notlar, İpuçları, Hava Durumu ve Watch uygulamalarını tek bir tık ile kaldırmanız mümkün.

Kaldırılan Uygulamalar Nasıl Geri Yülenir?

Silmiş olduğunuz uygulamaları tekrardan kullanmak istediğiniz zaman diliminde tek yapmanız gereken App Store uygulamasını acıkarak Spotlight üzerinden silmiş olduğunuz uygulamayı aratarak bulut simgesine dokunmanız böylece indirmeniz mümkün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir