Genel

İOS 9,2 GÜNCELLEMESİ YAYINLANDI

Android işletim sisteminin son güncellemesi için pek çok marka sırada beklerken Apple cihazlar içinde İos 9,2 güncellemesi yayınlandı. Yapılan yenilikler arasında bazı hata düzeltmeleri bulunuyor, bunun yanında yeni olarak birkaç ek özellikte sunulmaktadır. Bir önceki sürümü İos 9,1 olmakta idi. Ve bu sürümdeki en çok şikayet edilen özellikler arasında hata düzeltmeleri içerisinde bildirim bulunulmadan anında alarm ayarlanın kapanması olmuştu. Alarmın kapanması demek, kullanıcıların randevularına geç kalması anlamında olduğu için bu özelliğin tamamen kullanılamadığı söylenebilir.
Bu yeni güncelleme Ota üzerinden yapıldı. Bu hata düzeltmesinin yanında Apple Music gibi uygulamalarda yeni özellikler sunulmuştur. Gelen teknoloji haberlerinde Apple marka cihaz kullanan bireylerin bu uygulamadan memnun olacak gibi görünüyor. Bu yeni özellikler arasında çalma listesine eklenen her yeni parça ile yeni bir çalma listenin oluştuğu gösterilebilir. Ancak bu özelliklerin yanında çok daha kullanışlı bir başka özellikte dikkatlerden kaçmıyor. Bir bilgisayara senkronize bir şekilde bağlanmak durumunda kalmadan DSLR fotoğrafları yüklenebilecektir. Bunun yanında tabi ki videolarda aynı pratiklik ile bilgisayarlardan akıllı cihazlara ya da tam tersi olarak aktarımlar sağlanabilecektir. İos 9,2 güncellemesini Avustralya, İngiltere ve ABD’de kullanan bireyler için Apple News için en çok okunan haberler başlığı da eklenmiş olmaktadır. Sesli asistan sistemi olan Siri artık bu yeni güncelleme ile Arapça dil desteği verecek ve arama sonuçlarında oluşan rehber uygulaması düzenlenmiş oldu.
Büyük değişimlerin yapıldığı bir alan ise Safari View Controller olmakta ve artık bu uygulamada üçüncü parti eylem uzantıları yer alıyor. Yapılacak teknoloji incelemelerinde üst düzey performans beklenmektedir. Bu güncellemenin yanında Apple akıllı saatleri için watchOS 2,1 güncellemesini de yayınladı. Aynı şekilde bu platform üzerinde de Siri Arapça dil desteği sunacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir