Genel

İlk Yerli Otomobil Test Sürüşünde

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobilin prototipinin kamuflajlı görüntüsünü AA Editör Masası’nda kamuoyuyla paylaştı. Üretilmiş 3 prototip bulunduğunu belirten Işık, “İnşallah 2016’da her türlü mevsim, iklim ve arazi şartında deneyeceğimiz 30-40 araç üretmeyi hedefliyoruz. 2020’den önce de 2019 sonuna kadar Türkiye’de bunun seri üretimini başlatmayı hedefliyoruz” dedi.

Daha önceden Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın “Bir babayiğit arıyorum” sözlerinin kendilerine ilham verdiğini söyleyen, Işık yol haritasında hedeflerinin 2016 yılının Ağustos ayına kadar prototiplerin çıkması olduğunu hatırlatarak, “Prototipler şu anda çıktı. İlk defa AA Editör Masası aracılığıyla Türkiye’nin merak ettiği bu prototiplerin bir iki resmini paylaşma imkanımız olacak” dedi.

https://youtu.be/TXzdm6-WfmU?t=2

 

Işık, “Bu araçlar kamuflajlı arkadaşlar, otomotiv sektöründe araçların prototip ve deneme süreçlerinde kamuflajlı olması bir gereklilik olarak algılanıyor. Bu gördüğünüz farlar normal far değil, farklı olacak. Bu gördüğünüz çizgiler daha farklı çıkacak, örtmek durumundayız. Şu anda prototiplerimiz üretildi. Üç prototipimiz TÜBİTAK’ın kendi geliştirdiği teknolojilerin yüklenmesi ve bazı testlerin, ARGE çalışmalarının yapılması için şu anda TÜBİTAK’ta Gebze Merkezimizde üzerinde çalışma yapılan araçlar. Bu özel bir pist, deneme pisti. Orada aracın ne kadar kısa sürede hızlanabildiğini, ne kadar kısa sürede durabildiğini, yakıt performansını, aracın diğer özelliklerini test edebilelim diye…”

yerli 1

Aracın içten görünümüne yönelik bir fotoğrafını da gösteren Işık, prototiplerin daha da geliştirileceğini ifade etti.

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI FİKRİ IŞIK, YERLİ OTOMOBİLİN PROTOTİPİNİN KAMUFLAJLI GÖRÜNTÜSÜNÜ TWİTTER HESABINDAN PAYLAŞTI. (İHA/ANKARA-İHA)

“İsimlerini tasarlama noktasında değerlendireceğiz, şu anda bir isim özellikle vermiyoruz. Biz AR-GE’yi TÜBİTAK olarak üstleniyoruz ama işin seri üretiminde bir babayiğit istiyoruz. Özel sektörün üretimde bulunması temel tercihimiz. Buna yönelik bazı çalışmalarımız, girişimlerimiz var ama özel sektörde bir babayiğit çıktıktan sonra isim de dahil tesislerin nereye kurulacağı, nasıl bir pazarlama stratejisi ve fiyat politikasıyla onları bu babayiğit ile kararlaştıracağız. Biz şu anda daha çok bu araçların teknoloji geliştirilmesine odaklanmış durumdayız. Bir yandan da babayiğit ile ilgili görüşmelerimiz sürüyor.”

One thought on “İlk Yerli Otomobil Test Sürüşünde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir