İncelemeler

iPhone 6s İşlemcilerin Farkı Ne?

 

 

                                           Apple  Telefon modellerinde diğer markaların modellerine oranla biraz daha değişik türden İşlemci kullanmakta. Son modeli iPhone 6s modelinin de işlemcisi bu açıdan kalitesini göstermekte.  Aynı zamanda, işlemciye hız kazandıran ve çok daha kullanışlı olmasını sağlayan bazı etmenler var.  İşlemci olarak  diğer modellerden ayıran özellikleri nedir? bir bakalım;

 

Transistör İşlemci

 

                                      Transistör İşlemci Nedir? buna bir bakalım. Apple tarafından kullanılan Transistör İşlemci, veri iletme hızı demektir.  Yani  donanım ve sistem arasındaki hızı ayarlama konusunda iletken bir görevi vardır. Apple bunu kendi bünyesinde ve çalışanların da katkılarıyla  geliştirerek, en üst noktaya getirmeyi başarmıştır.  Bu sayede , daha hızlı veri akımı sağlanırken, iPhone modellerinin de hızı çok daha yükselmektedir.

 

FinFET

 

                               FinFET İşlemci, Transistör işlemciye bağlı olarak çalışır.  Yani burada üretilen veri hızı, enerji tüketim ve aktarım bağlantılarını  düzenler. Bu sayede daha az  gider oluşur.  Bu işlemciyi ilk kullanan İntel olmuştur.  İntel ‘de aynı Apple gibi daha hızlı veri akımı ve buna rağmen az gider düşüncesiyle bu işlemcileri kullanmış.   Apple yeni iPhone 6s ve Plus modellerinde yine en son sürüm olan işlemcilerden yararlanarak,  daha gelişmiş bir hızla beraber, kullanıcıları memnun eden işlemciye sahip oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir