Genel

İLK GÖRÜNTÜLERİ GELEN XİAOMİ Mİ 5’İN TANITIM TARİHİ

İLK GÖRÜNTÜLERİ GELEN XİAOMİ Mİ 5’İN TANITIM TARİHİ

Akıllı cihaz piyasasında son yıllarda adı yükselişte olan bir marka haline gelen Xiaomi, XİAOMİ Mİ 5 çıkması beklenen sonra amiral gemisi telefonu ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. İlk görüntüleri gelen Xiaomi Mi5’in tanıtım tarihi de son gelen bilgiler içerisinde yer alıyor. Mobil dünyasının merakla beklediği bir model olan Mi5, hakkında mikroblog sitesinde ilk görüntüler ortaya çıkmıştı. Şimdi ise 21 Ocak’ta tanıtımlarının yapılacağı hakkında yeni sızıntılar geldi
En dikkat çeken özellikleri arasında Mİ Note serisine tasarım olarak benzemesi yer alıyor. Cihazın ön kısmında yapılan yenilik ise gözlerde kaçmıyor. Fiziksel bir home tuşu yerleştirilen bu Mİ5’in bu tasarımla çıkan ilk model olacağı belirtiliyor. Home tuşuna bağlı olan parmak izi sensörü de oldukça kullanışlı bir özellik olacak ve piyasada bu anlamda nasıl bir beğeni oluşturacağı da merak şirinevler escort edilmektedir. Aylardır dillendirilen teknoloji haberleri arasında dikkat çeken bir özellik ise Qulacomm’a ait ultrasonik parmak izi sensörü kullanacak olmasıdır. Daha çok Samsung modellerinde görmeye alıştığımız bu tasarımda home tuşu yanında iki adette dokunmatik buton bulunmaktadır. Arka yüzey ile ilgili bir ip ucu henüz verilmedi. Bu açıdan Mi 5’te kullanılacak malzemeyi tahmin edebilmek çok da imkanlı değil gibi görünüyor.
XİAOMİ Mİ5 ekran olarak 5,2 inç ekran büyüklüğünde Quad Hd çözünürlük karşımıza çıkmakta ve mi5’te 3D Touch ekran özelliklerinin de bulunması bekleniyor. Yapılacak teknoloji incelemelerinde oldukça üst düzey performanslar bekleniyor. Bu performans nedenleri arasında Snapdragon 820 işlemcisinin yanında 4GB Ram özelliği ve 64 GB dahili depolama alanı bulunmaktadır. Bunların yanında kamera özellikleri arasında 21 mp arka ve 8 mp ön kamera eklentileri de bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir