Genel

GOOGLE’IN ÜST SEVİYE TABLETİ PİXEL C SATIŞA SUNULUYOR

Pixel C

GOOGLE’IN ÜST SEVİYE TABLETİ PİXEL C SATIŞA SUNULUYOR

                Teknoloji devi Google akıllı telefon pazarında olduğu kadar tablet alanında da iddialı çıkışlar yapıyor. Google’ın üst seviye tableti Pixel C satışa sunuluyor, haberleri 8 Aralığı işaret etmektedir. İkisi bir arada bir model olarak sunulmakta ve güçlü özellikleri ile oldukça fazla dikkat çekecek gibi görünüyor. Eylül ayında tanıtımları yapılan tablet, amiral gemisi niteliğinde özelliklere sahip olmaktadır. Play store de listeleneceğini de görebileceğiz. 32 GB olan tablet modelinin 499 dolar olan fiyatının yanında 64 Gb olan bir diğer modelinin de 599 dolar fiyat etiketi ile sunulacağı belirtiliyor.

Performansını üst düzey olarak ortaya çıkaran özellikleri arasında işlemcisinin 4 çekirdekli Tegra X1 olduğu görülmektedir. 10,2 inç büyüklüğünde olmasının yanında 2560*1800p gibi oldukça yüksek bir çözünürlüğe sahip olması da tableti üst düzey özellikleri arasında yer alıyor. Gelen teknoloji haberlerinde güç kısmında 256 çekirdekli Maxwell GPU özelliklerinin de tabletin güç performansına eşlik ettiği görülmektedir. İki denmesinin sebebi ise klavye aksesuarı sayesinde dizüstü gibi kullanılmasıdır. Google tarafından piyasalara çıkarılacak ilk tablet olma özelliği ile Pixel C oldukça üst düzey özelliklerden bu alandaki rekabete katılacak gibi görünüyor. Klavyenin bağlantısı Bluetooth üzerinden olmakta ve klavyede ayrıca satılacak olmakta ve fiyat olarak 149 dolar değer aralığı ile piyasalarda olması bekleniyor.

İşletim sistemi olarak Android 6.0 Marshmallow kullanacak olan tablet yapılacak teknoloji incelemelerinde çok üst düzey bir sonuç beklenmektedir. Ram olarak 3GB Ram’i ile beklentileri karşılayabileceği düşünülüyor bunun yanında kamera özelliklerinde ise 7 mp arka ve 2 mp ön kamera seçenekleri bulunuyor. Ayrıca tabletin USB Type-C portu kullanıyor olması ve NFC güvenlik sisteminin olması ile de ilgi toplayacağı düşünülüyor.

Pixel C
Pixel C

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir