Genel

BTK, Turkcell ve Avea’ya Ceza Kesti!

2016 yılına yeni girdik ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu son hızıyla çalışmaya devam ediyor. İnsanlar sürekli olarak GSM operatörlerinin çekim kalitesizliğinden bahsediyor ve şikayetini her yerde yayınlamaya devam ediyor. İşte BTK’da bu soruna el atarak insanların bu şikayetlerini değerlendirdi! Değerlendirmeye alan BTK, Turkcell ve Avea’a çok sert yaklaşımda bulunarak uyardı! İşte sizlere BTK’nın yaptığı ve operatörlerin suçu!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Turkcell ve Avea’a 3. nesil hizmetin kalitesizliğinden dolayı uyarı verdi ve bir daha böyle bir şey olursa sorumlu operatörlere yüksek para cezaları verileceği açıklandı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun internet sitesinde yayınlanan bir raporun içerisinde Avea’nın; ”Kastamonu-Hanönü-Merkez ve Çankırı-Bayramören-Merkez” Turkcell’de ise; ”Ordu-Gülyalı-Merkez, Adıyaman-Samsat-Merkez, Kırıkkale-Çelebi-Merkez, Sivas-Gölova-Merkez ve Tunceli-Pülümür-Merkez” alanlarında çekim kalitesizliği ve hizmet yetersizliği söz konusuydu.

Operatörlere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’dan Uyarı Geldi!

Evet, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından GSM operatörlerine uyarı geldi. Eğer bir daha bu hata yapılırsa BTK bu operatörlere ceza keseceğini söyledi. BTK bununlada yetinmedi!

BTK tarafından Turkcell ve Avea’a şu söylendi; ”Eğer verdiğiniz hizmette bir kusur varsa bunu internet sitenizde yayınlamak zorundasınız ve anasayfanızda bu hizmet yetersizliğinden, kalitesizliğinden bahsedeceksiniz.” denildi.

Bu konuya ilişkin raporun yer aldığı siteye gitmek için tıklayınız. (Turkcell)

Avea’a ait şikayetlerin ve raporun olduğu konuya gitmek isterseniz bu yazıya tıklayabilirsiniz. (Avea)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir