Genel

Google Zararlı Uygulamaları Kaldırdı

Google, Android cihazlarda çalışan zararlı uygulamaları Google Play Store’dan kaldırdı. Kullanıcıların şikayetleri doğrultusunda bu uygulamaları Play Store’dan kaldırma kararı alan Google, beklendiği gibi bu zararlı uygulamaları sildi. Şimdilik sadece 13 uygulamayı Play Store’dan kaldıran Google, kullanıcılardan gelecek olan uyarılara göre başka uygulamaları da kaldırabilir.

‘’Brain Trust’’ olarak adlandırılan özel bir virüsün bulunduğu uygulamaları silen Google, araştırmalarına devam ediyor. Brain Trust adı verilen bu virüs, android cihazlara bulaşarak cihazı kullanılamaz hale getiriyor. İşin kötüsü ise hiçbir işlemle bu sorunu gideremememiz. Yani cihazımızı fabrika ayarlarına döndürdüğümüzde bile virüs silinmiyor. Bugüne kadar Google Play Store’da bulunan zararlı uygulamaların yüzlerce android işletim sistemine sahip cihazı kullanılamaz hale getirdiği tahmin ediliyor.

Cake Tower, Drag Box, Crazy Block, Cake Blast, Jump Planet, Crazy Jelly, Tiny Puzzle, Ninja Hook, Honey Comb, Piggy Jump, Just Fire, Eat Bubble, Hit Planet isimli uygulamalar, zararlı bulundukları gerekçesiyle Google tarafından silindi. Eğer cihazınıza bu uygulamalardan birini ya da birkaçını yüklediyseniz biran önce iyi bir anti virüs uygulaması indirin ve cihazınızı taratın. Eğer virüs henüz telefonunuzu ele geçirmediyse şanslısınız demektir. Aksi takdirde sizin cihazınızda kullanılamaz hale gelebilir.

Google’ın zararlı uygulamaları Play Store’dan kaldırma hamlesi, birçok uygulama üreticisini harekete geçirdi. Uygulama yöneticileri, android işletim sistemli uygulamalarını yeniden gözden geçirmek durumunda kaldı. Zararlı olabilecek uygulamalara yeni güncellemeler getirildi. Böylece uygulama içerisine bulaşmış virüslerin temizlendiği tahmin ediliyor. Eğer siz de android işletim sistemli bir cihaz kullanıyorsanız artık daha dikkatli olmanızda fayda var. En azından cihazınızı iyi bir anti virüs programıyla kontrol altına almanızı tavsiye ederiz. Böylece Play Store’da yer alan uygulamalara bulaşmış olabilecek virüslerden korunabilirsiniz. Anti virüs programı kullanmamanız durumunda bu virüsler sizin cihazınıza da bulaşabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir