Genel

Amerika, Telefonları İzlemek İstiyor!

Newyork meclisi tarafından akıllı telefonların izlenilmesi konusu yeniden gündeme getirildi! Amerika akıllı telefonları izleyebilmek için meclise getirilen bu konu hakkında telefonların izlenebilmesine olanak sağlayan bir açık bulunmasını istedi.

news_1-telefonlarin-izlenilebilir-olmasi-isteniyor-2016

Kişisel güvenlik denilince akıla bir sürü konu geliyor. Teknoloji artık iyicene hayatımıza yerleşmeye başladı ve bu yerleşim sürecinde bizlere bazen kişisel güvenlik adına sorunlar yaratabiliyor. Tüm markaların internet üzerine yoğunlaşmasıyla kişisel bilgilerimizi de bu markalara ve firmalara vermek zorunda kalıyoruz. Örnek olarak bugün Facebook’a kimliğimizin fotoğrafını bile atmak zorunda kalıyoruz.

Kısa bir süre önce Newyork meclisi tarafından akıllı telefon üretimi yapan firmalara bir çağrı yapılmıştı ve onun içerisinde şu yer alıyordu; ”Biz telefonları izleyebilmek istiyoruz ve bunun içinde telefonlarınızın içerisinde bir arka kapı bırakmanızı istiyoruz.” denilmişti.

Yapılan bu çağrının istemi kullanıcı tarafından herhangi bir şikayet veya hırsızlık söz konusu olduğunda yer tespiti yapabilmek ve detaylı bilgilere ulaşabilmek. Bu konu ilk olarak Newyork meclisi tarafından 2015’in yaz aylarında gündeme getirilmişti fakat o dönemler kullanıcılar bu istek için fazlasıyla rahatsız ve şikayetçi olmuştu. Zira bu gelen özellik sayesinde akıllı telefon kullanıcısının ne yaptığına dair herşeyi Newyork meclisi görebilecek. Firmalara ödeme yaptığınız zaman bu ödemelerin bilgileri binlerce kez şifreleniyor ve bu şifrelemeden sonra erişilemez hale geliyor fakat bu getirilecek olan yenilik sayesinde şifrelemenin bir mantığı kalmayacak ve arka kapı tamamen hayatımıza yerleşmiş olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir