Genel Sosyal Medya

FACEBOOK’TAN GÜVENLİK UYARISI

Milyonlarca insanın buluştuğu sosyal bir platform olan facebook, pek çok yetkilinin de kontrolü altında olan bir alan olmakta ve bu alanlardan alınan bilgilerin farklı alanlarda kullandığı da bilinmektedir. Facebook’tan güvenlik uyarısı gelecek ve bu tip kullanımlar karşısında başkasının hesabınızı izlediğinde sizin haberdar olmanız sağlanacaktır.
Facebook kullanımınız sırasında küçük bir pencere açılarak, hesap güvenliğinizi kontrol edin şeklinde bir uyarı alabilirsiniz. Bu uyarı hesabınızın başkası tarafından incelendiğini göstermektedir. Bu alanda platformun güvenlik sorumlusu olan Alex Stamox, izlendiğinizi düşündüğümüz hesapların sahiplerini uyarıyoruz şeklinde açıklamalar yaparak, kullanıcıların güvenliklerini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Özellikle devlete ait polis, savcı, avukat gibi birimlerin hesaplar üzerindeki aktif etkisi bilinmekte ve bu alanda Facebook’tan güvenlik uyarısı gelmesi kişileri sisteme karşı daha güvenli hale getirecektir.
Yapılan uyarılarda devlet destekli aktörler tabiri kullanılmakta ve hesapların güvenliği ile ilgili öneriler sunulmaktadır. Hesabın başka bir bilgisayarda kullanılması halinde ise cep telefonunuza sms gönderilmekte ve sizin haricindeki insanların hesabınıza erişi sınırlandırılmaya çalışılmaktadır. Özellikle gelen teknoloji haberlerinde uzmanlar tarafından öneriler de bulunmakta ve yeni bir dijital kimliğe geçerek, bu şekilde takiplerden kurtulabileceğiniz söyleniliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir