Genel

Çin Ehang Şirketi İHA’dan uçak yaptı

Ehang 184

Abd’nin Las Vegas kentinde düzenlenen 2016 CES teknoloji fuarında tanıtımı yapılan sadece elektrikle çalışan Ehang 184, deniz seviyesinde yaklaşık olarak 25 dakika havada kalabiliyor.

Toplam olarak 8 elektrikli güçlü motorlara sahip olan üzerindeki GPS sistemi ile tamamen otomatik bir şekilde uçuş testi yapılan aracın havalanması için kokpitte bulanan tabletten gidilecek noktanın koordinatlarını vermek,

Ehang şirketi tarafından yapılan açıklamada, aracın insanların acil ihtiyaç duyduklarında kolay bir şekilde uçmalarını sağlamak ve özellikle sağlık alanlarında insanların kullanımına sunmak olarak belirtildi.

Ehang Şirketinin Finans Müdürü Shang Hsiao, Ehang 184’ün fiyatını şu an için  200 – 300 bin dolar olarak belirlemeyi düşündüklerini açıkladı.

Yapılan testlerde en yüksek irtifasının yaklaşık yerden yüksekliği  3.5 kilometre olması planlanan Ehang 184, uçuş planlarının 300 – 500 metre arasında düşük irtifada uçmaya yönelik olarak programlanacak. Saatteki hızı 100 km ulaşabilen Ehang 184, yaklaşık olarak 100 kilo civarında olan bir yolcuyu 23-25 dakika civarında taşıyabiliyor.

Ehang 184
Çin Ehang Şirketi İHA’dan uçak yaptı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir