Genel

Çin 5G testlerine başladı

5G 2020 yılına hazırlanıyor

Çin’in Şinhua ajansının Çin Endüstri ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’na dayanarak verdiği habere göre, 5. nesil olarak adlandırılan 5G teknolojisi ile ilgili olarak yüksek mobil internet hızı ve daha fazla veri kapasitesi sağlayacak  teknolojik testlerine başlandığı, yaklaşık olarak 2020 yılında da hizmete sunacağını belirtildi.

Çin Endüstri ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı himayesinde bulunan yüksek teknolojili için kurulan 5G Araştırma-Geliştirme Birimi Başkanı Cao Şumin, araştırma ve testin amacının, küresel 5G standartlarının oluşumunu desteklemek ve telekom dünyasının gelişimini artırmak olduğunu ifade etti.

Cao Şumin “Araştırma ve test çalışmalarının 2018 yılında tamamlanmasının beklendiği ve Çin yerel telekom hizmeti sağlayan firmalar tarafından 5G’nin 2020 yılında ticari olarak kullanıma sunulmasını düşündüklerini açıkladı.

Diğer taraftan, 2013 yılında kullnılmaya başlanan 4G teknolojisi ülkede,  905 milyon civarında mobil internet kullanıcısının yaklaşık olarak 380 milyonunun 4G’yi kullandığı açıklandı.

Mobil cihazların internet erişim hızlarını

3G teknolojisi saniyede yaklaşık 28 megabit,

4G teknolojisi saniyede yaklaşık 100 megabit,

5G teknolojisi ile bin megabit seviyesine ulaşması planlanıyor.

5G 2020 yılına hazırlanıyor
5G 2020 yılına hazırlanıyor

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir