Genel

Anonymous 50 Bin Bilgisayarı Hackledi

Dünyaca ünlü Hacker grubu Anonymous, günlerdir Türkiye’de çeşitli platformdaki web sitelere ve uygulamalara saldırı düzenliyor. İşin en can alıcı kısmı ise Anonymous’un bu saldırılarda bu durumdan habersiz olan kişilerin bilgisayarlarını kullanması. Daha önce çeşitli hack yöntemleri ile ele geçirdikleri 50 bin bilgisayarı Türkiye’deki web site ve uygulamalara saldırı esnasında kullanan Anonymous, yine farklı bir yönteme imza atmış oldu.

Kısacası Anonymous, sizin bilgisayarınızı da kullanıyor olabilir. Yetkililer, bu aralar banka işlemlerini internet üzerinden gerçekleştiren müşterilerin daha dikkatli olmaları gerektiğini bildiriyor. DDoS (Denial  of Service Attack) yöntemiyle birçok web site ve uygulamayı ele geçiren Anonymous’un şimdilik durmaya niyeti yok. Bilindiği üzere Türkiye’de günlerdir bir güvenlik zafiyeti yaşanıyor. Özellikle Kamu sektörü ve banka sektörlerinin bu durumdan fazlasıyla etkilendiği istanbul escort görülmekte.

Anonymous tarafından yapılan siber saldırılar, akıllara DDoS nedir? sorusunu getiriyor. DDoS, web site ve uygulamalara kaldırabileceğinden daha fazla ziyaretçi göndererek siteyi etkisiz hale getirme taktiği olarak tanımlanabilir. Aynı anda dünyanın çeşitli bölgelerinden binlerce bilgisayardan hedef sitelere gönderilen trafik, web site ve uygulamaları çalışamaz hale getiriyor. Bu da o sitelere normal şekilde girmek isteyen kullanıcıların sorun yaşamalarına sebep oluyor. DDoS taktiğinde kullanılan bilgisayarların tamamı elbette Anonymous’a ait değil. Dünyada birçok hacker grubu tarafından kullanılmakta olan bu yöntem Anonymous tarafından ele geçirilen bilgisayarlar tarafından gerçekleştiriliyor. Kişilerin ve çeşitli firmaların sahip oldukları bilgisayarlara sızdırılan kötü niyetli bir yazılım, bu bilgisayarların Anonymous saldırılarında başrol oynamasına neden olmakta.

Anonymous, Türkiye’de 50 bin bilgisayarı ele geçirerek bu saldırıların alt yapısını oluşturdu. Bu sayının her geçen gün arttığı söylenmekte. Durum böyle iken eskiye nazaran daha dikkatli olmakta fayda var. Özellikle casus programların yer alabileceği site ve uygulamalardan uzak durmakta fayda var. En azından bir süre sadece güvenilir sitelerde dolaşmak gerekebilir.

Ünlü hacker grubu Anonymous’in alt yapısında sadece Türkiye’deki bilgisayarlar bulunmuyor. Dünyanın çeşitli yerlerinden binlerce, belki de milyonlarca bilgisayarın kontrolünü elinde bulunduran Anonymous, bu yolla hedef siteleri daha kısa sürede etkisiz hale getirebilmekte. Anonymous ile ilgili soruşturmalar devam ederken bu durumun daha ne kadar süre devam edeceği de merak ediliyor. Bakalım Anonymous, hedeflerini gerçekleştirerek çok daha fazla siteyi etkisiz hale getirebilecek mi? Yoksa bu saldırı Anonymous grubunun son saldırısı mı olacak? Bunu hep beraber bekleyip göreceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir