Teknoloji

Microsoft 40 Yaşında

Yazılım konusunda adından uzun bir zaman söz ettirecek Microsoft 40. yaşını kutluyor. Birçoğumuzun Windows işletim sistemi ve Office yazılımı ile tanımış olduğu şirket şüphesiz ki dünyadaki bilgisayar ve mobil teknolojilere yön veren bir isim. İsterseniz şirketin kuruluş ve başarı hikayesine bir göz atalım:

Microsoft Ne Zaman Kuruldu?

1975 yılında iki çocukluk arkadaşının (Paul Allen ve Bill Gates) kurmuş olduğu şirket ilk olarak BASIC programlama diliyle Altair 8800 sistemler için geliştirdikleri yazılımları satarak iş hayatlarına atılmaya başladılar. Ayrıca Bill Gates, Microsoft’u kurabilmek için eğitim gördüğü Harvard Üniversitesi’ndeki Hukuk eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı.

Microsoft 40. yaşını kutluyor

Microsoft Nasıl Başarılı Oldu?

İlk kurulduğu yıllarda neredeyse hiç kimse tarafından bilinmeyen şirket, 1980’li yıllarda MS-DOS işletim sistemini geliştirmesiyle beraber tanınmaya başlandı.

Ve bir dönüm noktası olan 1985’li yıllarda üretilen ilk Windows işletim sistemi bilgisayarlara yön veren ve Microsoft’u başarıyı ulaştıran yazılımdı.

Sadece Bilgisayar Mı?

Gün geçtikce kendini geliştiren ve bilgisayarların geleceğini belirleyen şirket sadece bilgisayar ve windows işletim sistemiyle sınırlı kalmadı. “Windows Phone” adındaki mobil işletim sistemiyle akıllı telefon ve tabletlerde de boy göstermeye başladı. Ardından ise Lumia model cihazları ve nostalji cihazları ile uzun süre bilinen Nokia şirketini satın alarak “Nokia Lumia” modeline yeni bir boyut kazandırarak, “Microsoft Lumia” telefonları piyasaya sürmeye devam ettiler.

Ayrıca oyun konsolları konusunda da başarılı olan Microsoft, Xbox konsolları ile de adından söz ettirmeye devam ediyor.

Microsoft'un 2012 yılından itibaren kullandığı logo
Microsoft’un 2012 yılından itibaren kullandığı logo

Microsoft’un ilerleyen zamanlarda daha bizleri ne kadar başarılı teknolojilerle karşı karşıya bırakacak bilemeyiz. Ancak başarısı ile adından uzun yıllar boyunca bahsettirecek olduğu tartışmasız.

Kaynak: http://www.tamindir.com/microsoft-40-yasini-kutluyor_h-9738/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir