Teknoloji

3D Yazıcı Satışlarında Büyük Artış

Canalys” analitik şirketinin piyasaya sunmuş olduğu araştırma raporlarına göre göre, 3D yazıcıların ucuzlaması ve artan verimliliği bu kategorideki cihazların Pazar hacminin kısa sürede genişlemesini sağladı.

Teknorio bünyesinde yaptığımız araştırmalar neticesinde, son değerlendirmeler ile birlikte, 2014 yılında “3D” baskı pazarının hacmi geçen yıla göre yüzde 34 yükselerek 3,3 milyar dolar seviyesine yükselmiş durumda.

Beklendiği gibi, yeni yıl öncesi özellikle tüketim segmentinde 3D baskı pazarında büyük artış gözlenmiştir. Canalys şirketinin analisti Co Kempton’dan gelen açıklamalar şöyle oldu; Bu tip tesislerin değerinin azalması, önerilen teknolojilerin sayısı ve baskı hızının artışı talebi yükseltmiştir”.

Uzmanların değerlendirmesine göre, 2014 yılının dördüncü çeyreğinde piyasaya tedarik edilmiş üç boyutlu baskı için tesis yaklaşık %75 oranının değeri 10 bin dolardan düşük olmaktadır. Bu durumda “3D” yazıcıların toplam satış hacmi ilk kez 1 milyar doları görmüş, ihraç ürünlerin sayısı 41 bin seviyesine yükselmiştir ki, bu da geçen döneme kıyasla yüzde 24 artış anlamına gelmektedir.

Tahmin edildiği gibi; aylık satışların küresel hacminin %42’si “3D” yazıcıların en büyük satış pazarı olan ABD’nin payına düştü. “EMEA” (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) bölgesinde bu istatistik; yüzde 31, Asya-Pasifik bölgesinde ise %27 oranında kaydedildi. Önümüzdeki yıl için üreticilerin güncel satış hacimlerini yükseltmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ve 3D yazıcılara entegre teknolojilerle rekabet gücünü arttırmayı hedeflediklerini de okuyucularımıza hatırlatalım.

One thought on “3D Yazıcı Satışlarında Büyük Artış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir