Teknoloji

Bir Kitap Nasıl Masaya Dönüşebilir?

Origami, Japonca ori (katlamak) ve gami (kağıt) sözcüklerinin bir araya gelmesi ile meydana gelmiş bir sanat dalıdır. Ancak bu yazımızda size kökeni origamiden alan teknolojik bir gelişmeden bahsetmek istiyoruz. Bookniture isimli bir defter, şekil değiştirebilen yapısı ile birçok teknoloji meraklısının ilgisini çekebilecek nitelikte bir ürün. Bookniture, Mike Mak tarafından geliştirilen “süper güçlü bir origami yapı” olarak tanımlanıyor. İsterseniz gelin Bookniture’a daha yakından bakalım.

bir-kitap-nasil-masaya-dönüstürülebilir-2

Bookniture Nedir?

Bookniture Kickstarter üzerinden fon arayışını tamamlamış bir proje, aslında dışarıdan bakıldığında sadece küçük bir not defteri ancak aynı zamanda bir klasör, bir çalışma masası ve mini bir masaya dönüşebiliyor. Oldukça ilginç bir tasarıma sahip olan Bookniture aynı zamanda oldukça dayanıklı yapısı ile de dikkat çekiyor. Masa halindeyken üzerinde 200 kilograma kadar deforme olmadan ve işlevselliğini kaybetmeden ayakta durabiliyor. Birden fazla nesneye sadece basit geçişler ile dönüşebilen Bookniture, dışarıdan bakıldığında ise sadece bir kitaptan ibaret. Bookniture’nin dönüşebilme yeteneğine sahip olduğu nesneleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Masa
  • Mini Puf
  • Laptop Altlığı
  • Ayak Dinlendirme Yüzeyi

bir-kitap-nasil-masaya-dönüstürülebilir-1

Nasıl Temin Edebilirim?

Yaklaşık 4000 kişi tarafından desteklenen bu proje 90 dolarlık etiket fiyatı ile satışa Mayıs ayında sunulacak. Kickstarter üzerinden bu ürüne ulaşabileceğiniz gibi ürünün resmi sayfasından da ulaşabilirsiniz. Özellikle Laptop kullanıcıları ve öğrenciler için oldukça işlevsel bir tasarım olarak karşımıza çıkan Bookniture hakkında aşağıdaki video üzerinden farklı kareler bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir