Yazılım

Internet Download Manager’ı Daha Verimli Kullanmak için İpuçları!

İnternet ortamında dosya indirme işlemleri gerçekleştirilen popüler programlardan bir tanesi olan Internet Download Manager, Çoğu kullanıcın ilk tercihi oluyor. Oldukça fazla bir kullanım oranına sahip IDM’i daha hızlı ve etkili kullanmak oldukça kolay.

Neredeyse tüm tarayıcılarla birlikte uyumlu halde görev yapan Internet Download Manager, Çok kullanışlı ve bir o kadar da hızlı program olmasıyla birlikte kullanıcıların en çok sevdiği indirme yardımcılarından olma konumunda bulunuyor. Bu yazımızda sizlerle paylaştığımız yöntemleri kullanarak Internet Download Manager’ı çok daha etkin kılabilirsiniz.

Varsayılan Olan Ayarları Değiştirin

varsayilan-ayar-degisimi-tamindir[1]

Programlarınızda varsayılan ayarlar genellikle hızlı olduğu öne sürülür fakat gerçekleştireceğiniz küçük bir yöntem sayesinde Internet Download Manager’ı çok daha hızlı kullanmaya başlayabilirsiniz. Yapmanız gereken ilk olarak IDM’yi açın ve İndirmeler sekmesinin altında bulunan “Seçenekler > Bağlantı” konumunu takip edin. Karşınıza çıkan ekrandan maksimum bağlantı sayısı16, Bağlantı tipini LAN 10MBS olarak belirleyin.

Linkleri Eliniz ile Ekleyin

Çoğu zaman internet bağlantısında ki sorunlar, IDM yazılımının ilgili linkleri görmemesine yol açar. Bu sorunları ortadan kaldırmak için Internet Download Manager yazılımı üzerinden linkleri elinizle eklemeniz gerekiyor. Ara yüz üzerinden “URL Ekle” kısmını takip ederek karşınıza çıkan ekrana dilediğiniz linki ekleyebilirsiniz.

Otomatik İndirme Kuyruğu Oluşturma

kuyruk-ekleme-tamidnri[1]

İndirmeleri üst üste gerçekleştirmek oldukça büyük bir yavaşlık yaratacaktır. İnternet hızınızın bant genişliği el verdiği kadar dosya indirebilirsiniz fakat IDM üzerinde oluşturduğunuz kuyruk sistemi ile sırasıyla tüm linkleri kolay bir şekilde indirebilirsiniz. Bunun için; “Kuyruklar” kısmına gelip “Yeni Kuyruk Oluştur” demeniz yeterli olacak.

IDM’nin Kayıt Defteri Ayarlarını Değiştirin

kayit-defterini-duzenleyin-tamindir[1]

Kayıt defteri üzerinde gerçekleştirilecek ufak tefek ayarlamalar indirme hızınızı yükseltmenin bir başka yoludur. Son derece kritik bir seviyede önem taşıyan kayıt defterinde ki düzenlemeleri yaparken çok dikkatli olmanız gerekiyor aksine bilgisayarınızda ki başka ayarlamaları bozabilirsiniz.

IDM’yi kayıt defterinden hızlandırmak için “HKEY_CURRENT_USER > Software > DownloadManager” yolunu takip ettikten sonra karşınıza çıkan liste içerisinde “Connection Speed” değerini bulup çift tık ile düzenleme moduna getirin. Açılan pencere üzerinde ondalık seçeneğini işaretleyin ve 100 değerini yazıp kayıt ederek çıkış yapın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir