Mobil Teknoloji

Dünyanın İlk Bükülebilir Ekrana Sahip Akıllı Telefon HoloFlex Ortaya Çıktı!

Dünya genelinde ilk bükülebilir ekrana sahip hologram tabanlı telefon ortaya çıktı. Queen’s Üniversitesi tarafından gelişim sürecinde olan cihaz, Gelecek yıllardaki telefonlara dair üzerinde büyük bir ipucu barındırıyor.

Bükülebilir ekranlı hologram tabanlı akıllı telefon HoloFlex California’da gün yüzüne çıktı. Quenn’s Üniversitesi öncülüğünde geliştirilen yeni cihaz, Bükülebilir tasarımı ve hologram ekranlarını bir arada kullanan cihazlardan ilki olmayı başardı. Üniversite rektörlüğüne bağlı The Human Media Lab tarafından geliştirilen telefon üzerinde hiçbir şekilde paralaks ve stereoskop yapısına ihtiyaç duymadan kullanıcıya direkt üç boyutlu efekti sağlayabiliyor. HoloFlex ürünün genel olarak çalışma ve tasarım yapısını aşağıdaki video üzerinden izleyebilirsiniz.

Geliştirilen Cihaz Hangi Teknolojiyi Kullanıyor?

Ekran üzerinde karşımıza çıkan hologram nesnelerin kullanıcılar tarafından yatay ve dikey olarak rahat bir şekilde hareket ettirebilmesine yardımcı olan HoloFlex üzerinde Full HD çözünürlüğünde rahatlıkla bükülebilir OLED ekran yer alıyor. Yaklaşık olarak on iki piksel değerinde çözünürlük sağlayan dairesel bloklar üzerinde on altı bağımsız balıkgözü lens hologafik imajın ortaya çıkmasın yardımcı oluyor. Ekranın herhangi bir noktasından rahatlıkla görüntü izlenimi alınabiliyor.

HoloFlex’in Teknik Özellikleri Ne Seviyede?

Queens Üniversitesi’nin nihai ürünü olan HoloFlex, Gücünü yaklaşık olarak 1.5GHz hızında Qualcomm Snapdragon 810 üzerinden alıyor. Adreno 430 grafik işlemci ve OpenGL 3.1 kullanan HoloFlex, Yazılım olarak Google’ın açık kaynaklı olarak sunduğu Android’in 5.1 versiyonunu tercih etmiş durumda.

Amademiz olarak geliştirme sürecinde olan cihazın önümüzdeki yıllar içerisinde ne gibi bir tutum sergileyeceği merak konusu. Kendi düşüncemi dile getirecek olursam; HoloFlex gibi bükülebilir ekrana sahip olan cihazlar artık yavaş yavaş hayatımıza gireceğine inanıyorum. İlk olarak askeri alanda boy göstereceğini düşündüğüm bükülebilir ekranlar savaş sırasında kırılma, çatlama gibi etkenleri de ortadan kaldıracak.

Bükülebilir kategorisindeki ekranların her hangi bir telefon üzerinde yer alması cihazın anakartının da bükülebilir olmaya elverişli olması ön planda bunun yanında cihaza güç veren enerji kaynaklarında kasa içerisinde doğru şekilde konumlanması ve tasarlanması gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir