Yazılım

Android, Geliştiricilere Desteği!

Çok sevdiğiniz Android uygulamasının Google Play’den kaldırıldığını görmek çok üzücü olabilir. Hele bir de kuralların yanlış anlaşılmasından dolayı kaldırıldıysa bu durum bir kat daha kötü.

Böyle küçük bir hatadan dolayı erişim yasağı konmasını kimse istemez. Google böyle bir durumun yaşanmasını istemiyor. Bu yüzden epey karmaşık hala gelen Developer Programı olan Policy Center kurallarını daha açıklayıcı ve daha anlaşılır hale getiriyor. Bu sayede de uygulamaların yanlış anlaşılma yüzünden kaldırılmasının önüne geçmeyi planlıyor. Başlangıç olarak Google uygulama geliştirme politikalarının altında sınıflandırılmaya başladı.

“Gizlilik ve Güvenlik” ve “Kısıtlanmış İçerik” gibi başlıklar bulunacak ve bunlar kafa karışıklığını önleyecek. Ayrıca görsel örnekler ve detaylı açıklamalar ile yol gösterecek olan yeni özelliklere yer verilecek . Ve herhangi bir uygulama Google’ın APK politikasına aykırı olursa problemi çözmek için eskisinden daha fazla destek olunacak ve yetkililer daha da ilgili olacak. Eğer hayatınızı idame ettirmek için kod yazmıyorsanız büyük bir ihtimalle bu değişikliklerin hiçbirini ilk elden tecrübe edemeyeceksiniz. Hatta değişiklikler şu anda da aktif değil.

Facebook’un Android’de Canlı Yayını Açtı !

Google‘ın yaptığı açıklamaya göre yakın gelecekte bu yeni yardım yolları geliştiricilere açılacak. Ancak şu var ki eğer Google Play’in daha sıkı korunduğunu bilirseniz uygulama indirirken içiniz daha rahat edecek. Ayrıca daha açık politikalar ve daha daha yardımcı yetkililer ile ilk defa uygulama yapacak olanlar geliştiricilerde kendilerine daha çok güvenebilecekler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir