Teknoloji

Windows 11′ de Android Uygulamalarının Nasıl Görünecek İşte Detaylar!

Windows 11' de Android Uygulamalarının Nasıl Görünecek İşte Detaylar!

Akıllı telefon veya tabletlerimizde kullandığımız uygulamaları PC’lerde ve dizüstü bilgisayarlarda açmak, birçok kullanıcının istediği bir şeydi ve görünüşe göre Microsoft, tam da bunu hayata geçirmek için çalışıyor olabilir. Windows 11‘de çalıştırılan Android uygulamalarını gösteren ekran görüntüleri ortaya çıktı ve bu özelliğin nasıl görünebileceğine dair fikir vermiş oldu
Microsoft daha önce Windows 11‘in Android uygulamalarını destekleyeceğini belirtmiş olsa da işletim sistemi bu özellik olmadan piyasaya sürüldü. Microsoft‘un hala pilot uygulama yapıyor olması ve yalnızca belirli bir kullanıcı çevresinin Windows Insider Programının Dev kanalı aracılığıyla denemesine izin vermesi bekleniyor. Ancak, tamamlandıktan sonra bile, Windows Güncellemesinin zorunlu bir parçası olarak yayınlanmayacağını kullanıcıların isteğine bırakılacağı düşünülüyor.

Windows 11' de Android Uygulamalarının Nasıl Görünecek İşte Detaylar!

Microsoft‘un bunu gizli tutmaya çalışmasına rağmen, özelliğin sızdırılan ekran görüntüleri Çin sosyal medya platformu Bilibili‘de ortaya çıktı. Ekran görüntülerinden biri, indirilebilen “Android için Windows Alt Sistemi” adlı bir uygulamayla Microsoft Store çalıştıran Windows 11 arayüzünü gösteriyor. Program, ARM kodunu x86‘ya çevirmek için Intel Bridge teknolojisini kullanacak.

Windows kullanıcılarının bilgisayarlarında Linux ikili dosyalarını çalıştırmalarına izin veren Linux için Windows Alt Sistemine benziyor. Diğer ekran görüntülerine bakarsak, Windows 11‘deki Android‘in neler içerebileceğine dair daha fazla fikir veriyor. Görünüşe göre Microsoft, uygulamaları normal programlarla aynı ölçüde entegre etmeye çalışıyor ve kullanıcıların bunları görev çubuğuna sabitlemesine, aynı anda birden fazla uygulama çalıştırmasına ve bildirim almasına olanak tanıyor.

Windows 11' de Android Uygulamalarının Nasıl Görünecek İşte Detaylar!

Sızan ekran görüntülerinden biri WeChat Android uygulamasını gösteriyor. Uygulama, Google Chrome‘un yanında görev çubuğuna sabitlenmiş, bu da bunun Android için Windows Alt Sistemi programında mümkün olacağını gösteriyor. Başka bir ekran görüntüsü, birkaç uygulamayı aynı anda çalıştırma, yeniden boyutlandırma ve görev çubuğunda bildirim alma yeteneğini açıkça gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir