Teknoloji

Facebook, Sanal Bir Evren Kuruyor!

Facebook, Sanal Bir Evren Kuruyor!

Sosyal medya denilince akla ilk gelen uygulamalardan biri olan  Facebook, sanal evren hedefleri için 10 bin personel alacağını resmen duyurdu. Şirket, sanal bir evren geliştirmek ve oluşturmak için Avrupa Birliği‘nde yeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Şirket yetkilileri yaptıkları yeni duyuruda, söz konusu hedefe yönelik AB üyesi ülkelerde kalifiye mühendislerin istihdam edileceğini açıkladı.

BBC‘nin yaptığı haberine göre, metaverse, insanların sanal ortamda oyun oynayabildiği, çalışabildiği ve iletişim kurabildiği ve genellikle VR kulaklıkları kullandığı çevrim içi bir dünya olarak tasarlanıyor. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg de metaversenin öncüleri arasında.
Facebook, “Metaverse, yeni yaratıcı, sosyal ve ekonomik fırsatlara erişimin kilidini açmaya yardımcı olma potansiyeline sahip. Avrupalılar metaverseyi baştan şekillendirecek. Önümüzdeki beş yıl içinde geliştirilecek yeni işler arasında uzman mühendisler yer alacak.” dedi.


Metaversenin tek bir şirket tarafından geliştirilemeyeceğini düşünüyor. Bu nedenle Facebook, işbirliği yapmak için yeşil ışık yaktı. Ayrıca kâr amacı gütmeyen gruplar için 50 milyon dolarlık fon sözü verdi. Bununla birlikte, Facebook’a göre metaverse 10 ila 15 yıl sonra ortaya çıkacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir