Teknoloji

UEFA Euro 2016, Sanal Gerçeklik Gözlükleri ile Takip Edilebilecek!

UEFA tarafından 2016 yılının yaz aylarında gerçekleştirecek olan Euro 2016 turnuvası için sanal gerçeklik gözlükleri ve 360 derece değerindeki kameralar ile daha farklı açılarda izlenebilecek. Çoğu kişinin bildiği gibi Galatasaray bünyesinde A Milli olarak boy gösteren futbolcu Selçuk İNAN’ın İzlanda’ya attığı frikik golü ile birlikte Türkiye’nin UEFA Euro 2016 karşılaşmasında yer alacağı belirlenmişti.

Nokia-Ozo[1]

Bu yıl gerçekleşecek olan bu organizasyon için oldukça farklı teknolojik girişimlere yer verileceği açıklandı. Çoğu kişinin bildiği gibi sanal gerçeklik teknolojisi günden güne gelişiyor. UEFA tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ile birlikte artık seyirciler tribün içerisinde olmaktan bir öte daha rahatlıkla maçları takip edebileceği ortaya çıktı. Euro 2016’nın kalitesini bir kademe daha yükseltmek adına UEFA, Daily Mirror’ın haberlerine göre Nokia ile anlaşma yaparak 360 derece hacime sahip çekim sunan OZO kameralarından on iki adet satın aldı.

Bu bğalamda bazı maçlar çoğunlukla final maçları sanal gerçeklik yayını ile UEFA tarafından yapılacak. Bu şekilde maç için Fransaya’da gidemeyecek kişiler için teknolojilerin nimetlerinden yararlanma vakti çünkü rahatlıkla koltuğunuzdan saha içerisindeymiş gibi zevk ve heyecan dolu anlar yaşayabileceksiniz.

150728025526-vr-soccer-780x439[1]

Bahsi geçen sanal gerçeklik teknolojisinin ne gibi bir yayın üzerinden gerçekleştirileceği henüz bilinmiyor. Kendi görüşümü dile getirecek olursam YouTube veya Facebook gibi sosyal medya yazılımları üzerinden 3560 derecelik video desteği sunan platformlarda, ya da Oculus Store gibi mağazalarında maç karlığı bir miktar ücret ile yayında bulunacağını düşünüyorum.

Şu an bu konu hakkında resmi bir açıklama bulunmuyor, Bazı durumlarda Türkiye’de Euro 2016 yayınlarını gerçekleştirecek Digiturk ve TRT tarafından sanal gerçeklik adına gelişmelerin yapılacağı merak konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir