İncelemeler Teknoloji

Ubuntu Bu Sefer Üst Seviye Telefon İle Geliyor!

Meizu’yu yakın markaja almış olan Ubuntu, bu sefer geçen yıl dünyanın en iyi 3. telefonu olmuş olan Meizu Pro 5’in Ubuntu versiyonu ile çıkacak.

Çin’in yeni yıldızları arasında gösterilmekte olan Meizu, bildiğiniz gibi ülkemizde de fazlasıyla tutulmakta. MX serisi, M serisi telefonları ile tanınmış olan firmanın Pro 5 modeli geçtiğimiz yıl çıkan telefonlar arasında AnTuTu puanlarına göre en iyi 3. telefon seçilmişti. Burada paylaşmış olduğumuz haberimizde tüm listeyi görebileceğiniz üzere Meizu ile yakın ilişkiler kurmuş olan Linux’un en çok tanınmış olan versiyonu Ubuntu, şu ana kadar MX3 ve MX4 modellerinin Ubuntu versiyonlarından sonra şimdi de bir tepe model ile karşımıza gelecek.

Ubuntu için en önemli test olacak bu versiyonda Meizu Pro 5 Ubuntu Edition ismiyle Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılması beklenmekte olan cihaz, Exynos 7420 çipseti gibi çok güçlü bir işlemci ile piyasadaki en ciddi çıkışını yapmayı deneyecek.

5.7 inç Full HD ekran, 4GB RAM ve Exynos 7420 çipseti gibi oldukça fazla sağlam özelliklere sahip olacak olan bu cihazda, Full HD ekran ile performans daha yüksek seviyelere çıkabilecek. iOS ve Android gibi güçlü rakipler ve bu rakiplere yetişmek için çabalayan fakat bir türlü ciddi bir pazar payı yakalayamayan Windows Phone gibi işletim sistemlerine karşı verecek olduğu savaş için oldukça iyi bir cihaz ile giriş yapacak olan Ubuntu, aynı zamanda da üst seviye telefonda Ubuntu’nun bir üst seviye telefonda nasıl bir deneyim göstereceği de belli olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir