Teknoloji

Space X Uzay Gemisini Test Etti

Elon Musk önderliğinde SpaceX, uzay çalışmalarını sürdürüyor. En son olarak ise SpaceX, Dragon 2 adlı Uzay gemisi testlerini yaptı. İşte Dragon 2 testinin sonuçları!

Space X, Uzay Gemisini Test Etti
Popüler girişimcilerden olan Elon Musk’un kuruculuğunu ve gelişme sürecinin önderliğini ettiği SpaceX adlı uzay şirketi, çalışmalarını son hızda sürdürüyor.

55ea73fff018fbb8f880ef40
2016 senesinin ilk ayından itibaren SpaceX, bol bol sık sık gündeme düşen isimlerden birisi oldu. Son zamanların yeniden kullanılabilir roket denemeleriyle başarılı olan SpaceX, Dragon 2 adlı yeni nesil uzay gemisi için de çalışmalarını sürdürüyor. Kısa bir zaman önceyse SpaceX, Dragon 2 Uzay Gemisi’nin uçuş testini başarıyla tamamladı.
Dragon 2 için uçuş testleri son hızıyla devam ediyor!
Aslına bakarsak SpaceX’in Dragon isimli projesini, Falcon projesi gibi kargo taşımacılığı üzerine hazırlanmıştı. Fakat sonrasında Dragon 2 ile başka bir yol haritası yapıldı ve astronotları yörüngeye çıkaracak bir Uzay Gemisi olarak yenilenerek tasarlandı. Astronotları, Uluslar arası Uzay İstasyonu için yola çıkarmaya hazırlanan Dragon 2, ilk uçuş denemesini de başarılı olarak tamamlanmış oldu. Söz konusu olan bu test, Dragon 2 ‘ nin iniş prosüdürünü kapsama alanına almış oldu. Bu başarılı olan testin ardından tarih açıklaması da yapıldı. Açıklanmış olan bilgilere göre Dragon 2 adlı Uzay Gemisi, 2016 sonu 2017 başında gibi göreve çıkmaya hazır hale gelecek. Son olarakta söz konusu bu Dragon 2 iniş testinin videosunu izlemek isterseniz youtubeye yazıp bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir