Teknoloji

Kablosuz Aktarımla 10 Kilowatt Enerji 500 Metre Uzağa Aktarıldı

Elektrik artık hayatımızın her yerinde ve bunla beraber ihtiyaç duyduğumuz şarj gereksinimleri var. Yıllar önce büyük mucit Nikola Tesla’nın çalışmalarını yaptığı kablosuz enerji iletimini, günümüzde mobil cihazların kablosuz şarj özellikleriyle görebiliyoruz. Her ne kadar bu gün uzaktan elektrik enerjisini iletebilsek de bu miktarlar hem çok az hem de yakın mesafelerden yapılmakta.

Yürütülen çalışmalarla beraber gün geçtikçe uzaktan elektrik enerjisi iletimi gelişmekte.  Bu gelişmelerle beraber daha büyük miktarda ve uzaklıkta enerji aktarımı yapılmakta.

Kablosuz Aktarımla 10 Kilowatt Enerji 500 Metre Uzağa Aktarıldı

Bu gelişmelerden en sonuncusu Mitsubishi Ağır Endüstri LTD (MHI) şirketinin yeni bir teknoloji ile büyük miktarda güç aktarımları yapacak olması. Şirketin Kobe Tersane ve Makine İşleri kurumunda yapılan başarılı testten sonra MHI şirketi büyük miktarda uzun enerji aktarımı çalışmalarının başarıyla gerçekleştiğini doğruladı.

Yapılan başarılı testlerde 10 kW (Kilowatt) Gücün 500 metre uzaktaki bir LED ışıklı alıcıya gönderilmesiyle ve alıcıdaki LED ışıkların yakılmasıyla denendi.

Bu kablosuz güç aktarımındaki yeni teknoloji sayesinde göndericiyle alıcı arasında herhangi bir hedef sapması olmayacak. Bu sayede enerji en yararlı haliyle iletilecek.

Kaynak: nextbigfuture

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir