Mobil Teknoloji

Nokia, 2016 Yılının Sonunda Yeni Telefon Çıkartabilir

Geçtiğimiz yıl Nokia’nın tüm cihazlarını ve buna bağlı servislerini yazılım devi Microsoft’a satmasından bu yana Nokia, N1 tableti haricinde pek duyulmayan markalardan biri oldu. Aslında yılların duygusallığını ve sağlamlığını barındıran Nokia için telefon piyasasından yarı yarıya çekildiğini söyleyebiliriz.

Her ne kadar Nokia’yı sık sık görmesek de yeni cihazlar için ortaklaşa görüştüğü firmaların haberlerini okumaktayız. Bundan birkaç hafta önce fiyat performans markası Meizu firmasıyla gelişmiş kameralı bir cihaz görüşmeleri gerçekleşmişti ama bu cihaz üzerinde yeni gelişme yada haber yayınlanmadı.

Tam Nokia piyasadan çekilmiş derken birkaç duyum ve gerçeklik içeren haberlerle firmanın küllerden canlanacağı bir proje olduğu varsayılıyor. Yeni telefonun tanıtım takvimi ise tahminlere göre 2016 yılının sonlarını gösteriyor. Şuan için telefonun nasıl bir tasarıma veya donanıma sahip olduğu bilinmiyor. En önemlisi ise işletim sisteminin bilinmemesi, acaba Nokia yine bir Windows Phone cihaz mı üretecek yoksa Android mi? Çok yakında gelişmelerle birlikte hep beraber göreceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir