Teknoloji

Çinli BYD, Avrupa’da satmış olacağı elektrikli otomobilleri Paris’te sergiliyor!

Çin’deki deyimle yeni enerjili araç (NEV) yani şarj edilebilir hibrit ve %100 elektrikli araç satışlarında önde gelen üreticilerden biri olan BYD, Avrupa’da satışa sunacağı elektrikli modelleriyle Paris’te gövde gösterisi yaptı.

BYD, Avrupa pazarına açılma planlarını iki yıl önce duyurmuştu. Çinli üretici bu yayılma politikasını bu yıl Atto 3, Han ve Tang adındaki üç elektrikli modeliyle gerçekleştirecek. Söz konusu modeller tüm Avrupa’da olmasa da elektrikli araçların popüler olduğu bazı ülkelerde satışa çıkacak.

 

Yazı Başlıkları

BYD Atto 3

BYD Atto 3, 2021 yılında Çin’de Yuan Plus adıyla piyasaya sürüldü. e-Platform 3.0 üzerine inşa edilen elektrikli crossover, 4455 mm uzunluğa, 1875 mm genişliğe, 1615 mm yüksekliğe ve 2720 mm aks mesafesine sahip. Bu ölçüler ışığında C-SUV sınıfında rekabet edecek BYD Atto 3’ün Avrupa versiyonunda ön aks üzerine yerleştirilen bir elektrik motoru bulunuyor.

Söz konusu motor, 150 kW (201 hp) güç üretiyor. Atto 3, 60.48 kWsa kapasiteye sahip BYD Blade batarya (adını bıçak tipi pil hücrelerinden alıyor) WLTP’ye göre 420 km sürüş menzili sunuyor. Kısa süre önce Euro NCAP tarafından test edilen model, çarpışma testlerinden 5 yıldız aldı.

BYD Tang EV

BYD’nin Avrupa’daki üçüncü modeli ise büyük, üç sıra koltuklı Tang olacak. Bu üçlü içerisindeki en yaşlı model olan BYD Tang, 2018’de piyasaya sürüldü ve 2021’de makyajlandı. İki elektrik motorundan Han EV ile aynı gücü alan SUV model, 0-100 km/s hızlanmasını 4,6 saniyede tamamlıyor.

Son hızı 180 km/s olan BYD Tang EV, 86.4 kWsa bataryasıyla WLTP’ye göre 400 kilometre sürüş menzili sunuyor. Elektrikli araçların daha verimli olduğu şehir içinde bu değerin 528 kilometreye kadar çıkabileceği belirtiliyor.

BYD Atto 3’ün fiyatı Avrupa’da 38 bin euro, diğer iki modelin ise 72 bin eurodan başlıyor. Çinli üretici, bu üç modelinden sonra yeni elektrikli sedan modeli seal ve elektrikli hatchback modeli Dolphin’i de Avrupa’ya getirecek.

,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir