Teknoloji

Apple’dan FoundationDB Atağı

Teknoloji firmaları, daha iyi hizmet sağlayabilmek için değişik şirketleri bünyesine dahil etmek amacıyla bir takım stratejiler oluşturma peşine düşüyor. Bu stratejilerine ilk olarak sağlanan bir gelişme olarak da yenisi eklendi. FoundationDB adlı kurumla yapılan anlaşma sonrasında satın alam işlemi olumlu sonuçlanmış, Apple’ın bulut seçeneğinde farklılıklar görülmesi noktasında bir atak başarıyla neticelendirilmiş.

Yapılan Ar-Ge çalışmaları dahilinde büyük firmaların, küçük çaptaki kuruluşları satın alarak, kendi potansiyellerini daha üst seviyeye taşımaları da olası bir sonuç olarak nitelendirilebiliyor. Bu noktada en aktif çalışma sergileyen iki firmadan bir tanesi de Apple olarak gösteriliyor.

TechCrunch sitesinin yaptığı habere göre ortaya çıkan bu süreç hakkında takipçilere yeterli bilgilerin sunulması noktasında bir takım bilgiler verilerek, FoundationDB şirketi hakkında Apple tarafından yapılan çalışmalardan bahsedilmiş.

Apple’ın her zaman üst sıralara tutunma isteğiyle doğru orantılı yükselen bu satın alma çizgisi geçen yıl 19 firmayla beraber, üst noktalarda yer alıyor. Bunlara FoundationDB adlı yazılım şirketleri de eklendiğinde bulut servisleri için önemli bir atağa kalkıldığına şahitlik edilebiliyoruz. Bu aşamada diğer şirketler gibi Apple’ın da bulut adı altında bilinen depolama platformları hakkında yapılan çalışmalara hız verdiği de gözden kaçmıyor. Eskiye göre daha çok kullanılan bulut servisleri, aynı zamanda kötü bir imajla kullanıcıların karşısına çıkabilmekte. Apple’ın bulut servisinde bu imajı ortadan kaldırmak için FoundationDB gibi bir şirketi alma gereği duyulmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir