Teknoloji

AeroMobil 2017’de Satışta

Bir çok filme konu olan uçan araba düşüncesi, AeroMobil projesi ile gerçeğe dönüşmeye oldukça yakın görünüyor. Aslında AeroMobil yeni bir proje değil, birçok teknoloji blogunda ismi geçen bir teknolojik girişim. Ancak bu kadar popüler olmasının nedeni projenin 2017 yılı itibari ile tamamıyla bitecek olması..

İlk Kullanılabilir Uçan Otomobil

AeroMobil aynı zamanda ilk kullanılabilir uçan otomobil olma özelliğini de elinde bulunduruyor. Çim zemin üzerinde iniş yapabilecek ve sorunsuz bir şekilde kalkış yapma özelliğine sahip olacak AeroMobil, yakıt ikmalini de yine çim zeminli istasyonlar üzerinden yapacak. Aracın fiyatı konusunda şirketin CEO koltuğunda oturan isimlerden gelen net bir açıklama yok, tek bilinen ise 2017 yılında artık gökyüzünde uçan otomobiller görebileceğimiz…

aeromobil

Teknik Detaylar

Aracın hem otomobil hem de giriş seviyesinde uçuş yapabilen araç sınıfında olmasından dolayı bu aracı kullanabilmek için otomobil ehliyetinin yanı sıra aynı zamanda pilot ehliyetinin olması gerekiyor. AeroMobil’in teknik özellikleri de oldukça ilgi çekici; dolu bir depo ile karada 850 havada ise 750 kilometre yol kat edebilme özelliğine sahip olan AeroMobil, havada 200 karada ise 160 km/s hıza kavuşabiliyor. Oldukça güçlü bir süspansiyon sistemine sahip olan AeroMobil’in aynı zamanda gelişmiş paraşüt sistemi gibi özellikleri bulunuyor.

Hala test çalışmalarının devam ettiği AeroMobil hakkında aşağıdaki video aracılığı ile farklı kareler bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir