Teknoloji

Adobe Acrobat Reader Yerine Kullanılabilecek 8 Ücretsiz Program

PDF okuyucu denildiği zaman hepimizin  aklına ilk gelen program olan Adobe Acrobat Reader, son dönemlerde sık sık gelen güncellemeleri ile kullanıcıların tepkisini çekiyor. Gelen bu güncellemelerle birlikte kullanıcılar, kullanım alışkanlıklarının değiştiğini düşünerek başka alternatiflere yönelmek zorunda kaldılar.

Bu yazımızda Adobe Acrobat Reader’ı aratmayacak 8 ücretsiz uygulamadan bahsedeceğiz.

1.STDU Viewer:

Geniş bir dosya türü yelpazesi olan STDU Viewer, çizgi roman ve e-kitap okumayı seven kullanıcılar için oldukça yeterli bir uygulama. PSD uzantılı dosyaları bile destekleyen STDU Viewer, basit bir arayüze sahip olmakla birlikte yalnızca 2,5 MB boyutunda. Eğitim versiyonu tamamen ücretsiz olarak sunulan STDU Viewer, ticari kullanım için ücret talep ediyor olsa da ücretsiz versiyonun sunduğu özellikler son derece yeterli.

2.Evince:

Evince, Windows, Linux ve Unix işletim sistemlerinde ücretsiz olarak kullanılabiliyor. E-kitap ve çizgi roman gibi okuma araçları için aynı anda 2 sayfa görüntüleyebilen Evince, kullanıcıların görüntüledikleri PDF dosyalarındaki satırları ve içerikleri kopyalamasına izin vermesinden dolayı oldukça ilgi çekici bir hale geliyor.

3.MuPDF:

Güvenli okuma modu ve eklenti desteği içeren MuPDF, “ yalnızca PDF açacağım” diyen kullanıcılar için en uygun seçeneklerden. Temel bir amaca hizmet ettiği için boyutu da oldukça düşük olan MuPDF, PDF uzantılı dosyaları HTML, SVG ve CBZ gibi dosya türlerine dönüştürme özelliğine de sahip. Tüm bunlara ek olarak MuPDF, PDF dosyalarını düzenlemeye de izin veriyor.

4.Preview:

Preview, Apple’ın Mac cihazlarında varsayılan PDF okuyucusu olarak karşımıza çıkıyor. Bir PDF okuyucudan beklenen bir çok şeyi yapabilen Preview, PDF dosyalarını görüntülemeye ek olarak imzalamaya, dışa aktarmaya, şifrelemeye ve form doldurmaya izin veriyor.

5.SlimPDF Reader:

Adını işlevinden alan SlimPDF Reader, bu alandaki en hafif uygulamalardan biri. 1,4 MB boyutuyla neredeyse sistemde hiç yer kaplamayan uygulama, minimal ve kullanışlı bir arayüze sahip.

6.Foxit Reader:

Ücretsiz PDF okuyucular arasında en popüler uygulamalardan biri olan Foxit Reader, boyutunun diğer uygulamalara kıyasla daha küçük olmasından dolayı daha fazla tercih edilmekte. Ücretsiz bir PDF okuyucudan çok daha fazlasını içinde barındıran bu uygulama, Microsoft Office uygulamalarıyla tamamen uyumlu çalıştığı için de herhangi bir dokümanı saniyeler içinde PDF’e dönüştürebiliyor.

7.Nitro Reader:

Nitro Reader, PDF okuma işlevinin yanı sıra okurken kullanılabilecek bazı özelliği de beraberinde getiriyor. Mobil cihazlarda çalışan kişiler için dokunmatik modu da bulunan Nitro Reader, PDF formatında kitap okuyan kullanıcılar için biçilmiş kaftan. Uygulama, okuma sırasında dilediğiniz satırın altını çizip, istenilen alanlara yorum kutucuğu eklemenize de olanak sağlıyor

8.Sumatra PDF:

Arayüz olarak en sade uygulamalarından biri olan Sumatra PDF, açık kaynak kodlu bir uygulama olduğu için tercih edilebilirliği yüksek bir yapım. 2006’da ilk sürümü paylaşılan Sumatra PDF, Adobe Acrobat Reader ile kıyaslandığında oldukça başarılı bir alternatif. Adobe Acrobat Reader’ın boyutu 105 MB civarlarındayken Sumatra PDF’te bu oran 5 MB civarına düşüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir