Teknoloji

3D Dokunmatik Hologram Teknolojisi Üretildi

3D dokunmatik hologram teknolojisinin hayatımıza girdiği şu günlerde bilim kurgu filmlerinden olmazsa olmazları arasında yer alan hologram teknolojileri çok daha iyi bir yere gelecek gibi duruyor.

Bu teknolojinin her zaman için birçok insan tarafından merak uyandırdığını biliyoruz. Bununla ilgili olarak yapılmakta olan çalışmalar sonuçlarını yavaş yavaş vermeye başladı. Japon araştırmacılar tarafından yapılan araştırmalarda üç boyutlu bir yapıya sahip olan ve fiziksel temasları duyarlı etkiye sahip olan etkileşimli hologramlar elde ediliyor. Bu hologram teknolojisi ile beraber dokunuşları algılayabilmekte olduğu görülüyor. Bu teknoloji ile beraber hologramların güçlü yapıya sahip olduğu lazerlerin kullanılarak üretiminin sağlanıyor olduğu bilinmektedir.3D Dokunmatik Hologram Teknolojisi

Günümüzde pek çok insan tarafından merak edilmekte olan hologram teknolojisi etkin bir kullanım olmasa da yapısal enerjisi ile beraber hava üzerinde etki elde etme sağlamaktadır. Bununla beraber yapı taşlarında plazmatik noktalardan görüntü elde etmektedir. Tsukuba üniversitesi tarafından yapılan araştırmalar sonucunda elde edilmiş olan bu hologram teknolojisinin çok daha iyi bir seviyeye getirilmesi bekleniyor. Aynı zamanda da yüksek hızlı bir etki oluşturmasıyla oranını arttırıyor. Hologramlar yapı itibariyle özel kamera sistemlerinden yararlanılabiliyor olduğunu gösteriyor. Bu proje daha yolun başında olduğu biliniyor olsada hayal gücünün ileri düzey nereye gideceğini ve bu görüntülerin bizim ülkemizde de kullanılmaya başlanabileceğini düşündürmektedir.

One thought on “3D Dokunmatik Hologram Teknolojisi Üretildi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir