Sponsor Yazılar

Google Arama Sonuçları Sıralaması Ne İfade Ediyor?

Web sitesi sahiplerinin hedef kitlelerine ulaşmak için kullandığı arama motoru yaygın olarak Google ’dur. Çünkü GoogleDünyada en çok kullanılan arama motorları arasındadır ve her gün milyarlarca kullanıcıya hitap etmektedir.Bunun yanında giderek daha fazla kişi ve işletme, web siteleri oluşturmakta ve internet aramalarında ön sıralara çıkmaya çalışmaktadır. Dolayısıyla rekabet ve ön sıralarda olma çabası gün geçtikçe artmaktadır. Google sıra bulucu en baskın ve en çok kullanılan arama motoru olan Google arama motorunda, kaçıncı sıralarda olduğunuzu görmenizi sağlayarak hedef odaklı çalışmalar yapmanıza yardımcı olur. Seçeceğiniz anahtar kelimelerde doğru tercihler sunar. Ve dolayısıyla web sitesi daha fazla ziyaretçiye ev sahipliği yaparak satış hacmini artırır.

Google’da Sitem Kaçıncı Sırada
Web sitesi sahiplerinin merak ettiği ortak bir konu vardır; bu sitem kaçıncı sırada şeklindedir. Çünkü kişiler çevrimiçi olarak bir hizmet veya ürün ararken, arama motorunun onlara gösterdiği ilk beş öneriden birini seçme olasılıkları daha yüksektir. Dolayısıyla web sitelerinin Google arama motorlarında mümkün olduğunca üst sıralarda yer alması, ulaşılabilir olmalarını sağlamaları gerekir. Eğer sizde, Google arama motorunda sitenizin kaçıncı sırada yer aldığını merak ediyorsanız, bunu bulmanıza yardımcı olacak sıra bulucu program ve ölçüm yazılımlarını kullanabilir, kaçıncı sıralarda olduğunuzu öğrenebilirsiniz. Bilmelisiniz ki; hizmet alanınız her ne olursa olsun, bilinirlik ve ulaşılabilirlik çok önemlidir.

Google Sıra Bulucu
Google sıra bulucu; hangi anahtar kelimelerin sıralamada en ön sıralarda yer aldığını veya hangi anahtar kelimelerin başarısız olduğunu görmenizi sağlayan bir araçtır. SEO, organik arama motoru trafiğinizi artırır, dolayısıyla sayfanızı gören ziyaretçi sayısını artırır. Bu, satışlardaki artışla doğrudan ilişkilidir, çünkü sitenizi ne kadar alakalı kişi görürse, onlara satış yapma olasılığınız o kadar artar. Yapacağınız bu analiz sayesinde hızlı, pratik ve ücretsiz olarak web sitenizde kullanılan anahtar kelimelerin analizlerini yapabilir, kaçıncı sırada yer aldığınızı görebilirsiniz. Hedef kitlelerinizin web sitenizi bulmasının ve size kolay ulaşabilmesinin yolu arama motorlarında ilk sıralara çıkmaktan geçer ve bunu sağlamak artık daha kolay.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir