Sponsor Yazılar

Dikkat ! Ataşehir Arçelik Servisi Bilgilendiriyor

Buzdolabı Çok Gürültülü Çalışıyor

En sık karşılaşılan tüketici şikayetlerinden biri olan buzdolabının normalden daha fazla gürültülü çalışmasının, kullanıcı hatalarından kaynaklanan pek çok nedeni olabildiği gibi, bir takım mekanik veya elektronik sorunlardan kaynaklanması da olasıdır. Buzdolabınızın neden gürültülü çalıştığını anlamak için, teknik servise başvurmadan önce yapılması gereken bir takım işlemler bulunur. Bunlar arasında öncelikle buzdolabınızın bulunduğu ortamın değerlendirilmesi gelir. Buzdolabınız herhangi bir ısı kaynağına çok yakın konumlandırılmışsa veya doğrudan güneş alan bir konumda ise, sürekli ve daha fazla çalışması gerektiği için, yüksek ölçüde ses çıkarıyor olabilir. Buzdolabınızın konumu ile ilgili çözüm üretemiyorsanız, Ataşehir Arçelik Servisi teknik personellerinden, hizmet talebinde bulunabilirsiniz.

Benzer şekilde buzdolabınızın kurulmuş olduğu zemin yeterince sağlam değilse ve buzdolabınızı zemine tam olarak oturmuyorsa, sesin yanı sıra başka teknik sorunlarında ortaya çıkması muhtemel hale gelir. Buzdolabınızın kapağında bulunan kayışlarda herhangi bir gevşeme, bozulma veya yıpranma nedeniyle buzdolabınızın kapağı tam kapanmıyor olabilir. Buzdolabınızın kapağının kapanıp kapanmadığını kontrol etmelisiniz. Tüm bu kontroller sonucunda herhangi bir sonuca ulaşamazsanız, Yavuztürk Arçelik Servisi, Teknik personellerine başvurarak, sorununuza en kısa süre içerisinde çözüm üretebilirsiniz.

Arçelik buzdolapları sahip oldukları ileri teknolojik özelliklere bağlı olarak, ortam sıcaklığı ve buzdolabının sıcaklığının değişmesine paralel bir şekilde, ayarlanmış ısıya göre çalışma performansında artış gösterir veya azaltır. Bu nedenle buzdolabınızın sürekli bir şekilde çalışması, ortamın sıcaklığında sık ve yüksek oranlı değişimler olduğunun göstergesidir. Bu durum normaldir ve buzdolabınızın sürekli çalışma performansına dayalı olarak, belirli bir oranda ses yapması da normaldir. Bununla birlikte, ses seviyesi çevreyi rahatsız edecek bir düzeye ulaşmışsa, mutlaka Beykoz Arçelik Servisi çağrı merkezine bir hizmet talebi bırakmanız yerinde bir eylem olacaktır. Çok kısa bir süre içerisinde talebinize yanıt alacak ve sorununuzun ne olduğu tespit edilerek, yine en kısa süre içerisinde çözüme kavuşturulacaktır. Buzdolaplarının konumlandırıldığı alanlar ile genel kullanım alışkanlıkları, cihazın performansı açısından son derece önemli detaylardır ve bu konuda kurulum öncesinde teknik personellerden destek alınması tavsiye edilir. Cihazınızın enerji tüketiminin asgari boyutda olması, ses seviyesinin rahatsız edici seviyelere ulaşmaması gibi sorunların oluşmaması için, cihazınızın kurulumunu mutlaka teknik servis personellerine başvurarak yapmanızı öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir