Sponsor Yazılar

Bayilik Veren Firmalar

İşyeri açmak ve belli bir sermaye ile iş yapabilmek için bazı markaların bayiliğini alarak girişimci olabilmek mümkündür. Özellikle ülkemizde büyük ölçekli olan işletmelerin bayilik vermesi ile yeni bir Pazar oluşturmak ve yaygın bir ağa sahip olmak amaçlanmaktadır. Bazı firmaların ücretsiz bayilik vermesinin yanı sıra bazı firmalar ise belirli ücret karşılığında bayiliklerini sunmaktadır.

Bayiliğin ücretli olarak sunulması; belli bir potansiyel müşteri grubuna sahip olan ve markalaşmış büyük firmaların uyguladığı bir yöntem olarak yer alır. Genelde yaptıkları işin büyümesi ve tüm ülkeye yayılmasını isteyen firmalar; bayilik olarak ücretli bir ortaklık sunarlar.  Ücretli bayilik oluşması için kar ortaklığı, isim kullanma hakkı veya başka bir kalemde nakit ücret talep ederler. Firmaya ait olan ürünlerin satışının yapılması ve satılan üründen firmaların belli kar payı alması ile ortak olması sağlanır. Bayilik sayısının büyümesiyle de kazançlar artarak çoğalır.

İsim yapmış ve gıda sektörü, giyim gibi daha birçok sektörde bayilik alınabilmektedir. Bayilik veren firmalar;  genelde yüksek oranda saygınlık sahibi olan firmalar ücretli ve ağır şartlar sunarak bayilik vermektedirler. Ancak ücretsiz olarak bayilik veren yeni isim yapmış ve marka olmuş bazı işletmeler; belli kampanyalar dâhilinde bayilik sunarak girişimcilerin isimlerini kullanmaya izin verirler.

Ücretsiz olarak bayilik veren firmaların da belli şartları bulunduğunu belirtmek gerekir. Ücretsiz bayilik veren firmalar çok fazla isim yapmaması nedeniyle ücretsiz olarak girişimcilere destek olurlar. Üstelik bu sayede markanın büyümesinin hedeflenmesi sağlanır. Bayilik almadan önce mutlaka bu konuda iyi bir araştırma yapmak ve sermayenin durumuna göre hareket etmek mantıklı bir uygulama olacaktır.

Bayilik veren firmalardan; bayilik almak birçok açıdan avantaj sunabilir. Özellikle belirli oranlarda kar payına ortak olmak, popüler ismini kullanmak ve büyük bir firmanın bayiliğini almanız halinde reklamlarının da firma tarafından yapılıyor olması artı avantaj sunacaktır. Sektör olarak geniş bir alana yayılan bayilik uygulamaları özellikle yapılacak işe göre hareket edilmesi gerekli bir uygulamadır.  Bayilik almak istediğiniz firmaya bağımlı olduğunuzu unutmadan hareket etmeniz gerektiğini bilerek ona göre girişimci olmaya  karar vermelisiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir