Sponsor Yazılar

Basur Nedir, Neden Ortaya Çıkar

Basur makat etrafında bulunan damarların genişlemesidir yani varis olarak adlandırılabilecek hale gelmesidir. Bu durum kişilerin özellikle dışkılama sırasında ve sonrasında ağrı yaşamalarına sebep olduğu gibi tuvalete çıkmadan da birçok sorunu hayatınıza ekleyebilmektedir.

Basura sebep olan faktörlerin başında çok fazla oturmak gelmektedir. Sürekli olarak oturarak mesleğini icra eden şoförler ya da çeşitli masa başı işe sahip kişiler basur hastalığına yakalanabilmektedir. Aynı şekilde bisiklet gibi oturarak yapılan sporlar da bu durumu tetikleyebilir. Bu sebepler dışında alkol kullanımı, sık yaşanan kabızlık, sık yaşanan ishal gibi faktörler de sizde bu sorunun ortaya çıkmasına birer neden olabilir.

Basur tedavisi zor mudur, sağlığımıza dikkat ederek engelleyebilir miyiz?

Basur büyük oranda yaşam tarzınızdan kaynaklı olarak meydana gelen bir hastalıktır. Bazı meslek grupları ya da bazı sporu yapan kişilerde daha sık meydana geldiği belirtilmiştir. Mesleğinizi değiştirmek sizin için zor bir tercih olabilir bu yüzden bunun dışında yapabileceğiniz şeylere odaklanmanız daha mantıklı olabilir.

Günlük yürüyüşler yapabilir, çalışırken yanınızda sürekli olarak su bulundurup su içebilirsiniz. Sizde kabızlık veya ishale sebep olduğunu düşündüğünüz yiyeceklerden uzak durmak dikkat edebileceğiniz bir diğer konudur. Nasıl beslenmeniz gerektiği, nelere dikkat etmeniz gerektiğini kendi yaşam şartlarınızı değerlendirerek daha iyi bir analiz yapıp ortaya çıkarabilirsiniz.

Basur tedavisi ise günümüzde ameliyatsız yöntemlerle de kolay bir şekilde sağlanabilmektedir.

Ameliyatsız basur tedavisiyle kolay bir şekilde sağlığınıza kavuşabilirsiniz

Basur tedavisi için zor yollardan geçmenize gerek yoktur. Hayatınızda yapacağınız değişiklikler yaşadığınız sorunları azaltabilir. Uzun süredir size sorun çıkaran ve yaşamınızı etkileyen basur sorunu içinse hastanelerin gerekli birimlerine giderek sorununuzu çözebilirsiniz.

Basur tedavisi için lazer tedavisi ve lazer tedavisine yakın kolaylık sunan neolaser gibi yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler sayesinde ameliyatsız basur tedavisi olabilir ve sağlığınıza kavuşabilirsiniz. Yarım saati bile bulmayan bu tedaviler sayesinde 1 gün içerisinde yaşamınıza hiç bu sorunları yaşamadığınız dönemdeki halinizle dönebileceksiniz. Basurun yaşam kalitesini düşüren bir hastalık olduğunu unutmayın, basurdan kurtulmak yaşam kalitenizi de artıracaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir