Sosyal Medya

Youtube’un Rekortmeni 25 Yaşındaki Felix!

Her geçen gün yeni insanlara ekmek kapısı olan video platformu Youtube gün geçtikçe kazandırmayada devam ediyor. Türkiye’de pek reklam payı bulunmayan ve Türk youtuberlere az kazandıran platform Amerika, İngiltere gibi evrensel dil olan İngilizce içerikle yayın yapan çoğu youtuber ülkelerini yüksek reklam oranında ve miktarında ödeme yapıyor. Bunun en büyük örneklerinden biri ise büyük beğeni toplayan ve bizlerinde tanıdığı oyun ve eğlence yayıncısı Felix.

Kendisini eminim ismiyle pek tanımıyorsunuzdur daha çok PewDiePie isimli kanalıyla duyulan bir youtuber. Çok kazandığını açıklanan bir çok listede ilk sıralarda olmasından biliyoruz ama bu sefer bir kazanç rekoru ortaya çıkardı.

İsveç kuruluşlu Expressen basın şirketinin yaptığı bir araştırmaya göre 2013 yılında 4 milyon dolar kazanmış, 2014 yılında ise bunun çok üstünde bir rakam olan 7,45 Milyon dolara erişmiş. Aldığı reklamlarla birlikte de bunun üstüne çıkmaya devam ediyor.

2.300 ürettiği özgün video ve 37.6 milyon aboneye sahip PewDiePie kanalının sahibi Felix, kazancının çoğunu bağışlara harcayarak hayranlarının onu daha çok sevmesini sağlıyor.

Umarım Türk Youtuberler de diğer ülkeler de olduğu gibi kazançlarını yüksek reklam oranlarından sa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir