Sosyal Medya

Facebook Live Photos Özelliği

Apple’ın yeni iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerinde kullandığı Live Photos özelliği kısa süre içerisinde beklenenden fazla rağbet gördü. Peki, Live Photos nedir ve ne işe yarar? Live Photos sayesinde iPhone 6S ve 6S Plus kullanıcıları hareketli resim yani GIF resmi çekebiliyorlar. Ses ve video şeklindeki bu fotoğrafların özelliklerinin görülebilmesi için resmin üzerine birkaç saniye basılı tutmanız gerekiyor. Kısacası daha önceden kullanılan GIF resimleri artık iPhone telefonlar aracılığıyla çekilebilmekte. Bu özellik, şuan için sadece Apple tarafından iPhone 6S ve iPhone 6S Plus telefonlarda ve tabletlerde kullanılabilmekte.

Facebook, Live Photos özelliğinin kullanılacağını duyurdu. Bu özelliğe sahip fotoğraflar, sadece Apple kullanıcıları tarafından görüntülenebilecek. Yani yeni nesil iPhone cep telefonlarınız ve tabletlerinizle çektiğiniz Live Photos özellikli fotoğrafları Facebook profilinize ya da sayfalarınıza yükleyebileceksiniz. Eğer resmin alt kısmında ‘’Live’’ yazısı bulunuyorsa bu resmin Live Photos özelliğine sahip olduğu anlaşılacak. Daha önce Tumblr tarafından da hayata geçirilen bu özelliğin Facebook kullanıcıları tarafından ne şekilde karşılanacağı merak konusu. Facebook, Live Photos özelliği sayesinde Apple kullanıcılarının dikkatini çekmeyi başarmış durumda.

Live Photos özelliği bulunan fotoğrafların süresi 3 saniyeye kadar çıkabilmekte. Çekim esnasında ortamdaki sesleri de içerisine alan bu özellik, kısa videolar çekmenizi sağlayacak. Ayrıca eğlenceli denemelerle Live Photos özelliğini daha yaratıcı şekilde kullanabilirsiniz. Live Photos ipuçlarıyla bunu daha eğlenceli bir hale getirmek pekâlâ mümkün. Örneğin; arkanızda deniz, göl ya da benzeri akıntılar olduğunda sabit durabilir ve 3 saniyelik Live fotolar oluşturabilirsiniz. Daha sonra bu resmi hareket ettirdiğinizde siz sabitken arka plandaki deniz, göl ya da su birikintisi hareket halinde olacaktır. Bu da güzel bir görüntü elde etmenizi sağlar. Bu gibi yöntemler sayesinde daha yaratıcı ve daha dikkat çekici Live fotolar oluşturma şansına sahipsiniz. Facebook Live Photos özelliği sayesinde çektiğiniz bu fotoları Facebook hesabınızdan paylaşabilirsiniz. Apple kullanıcıları, Facebook’ta paylaştığınız bu fotoğrafların üzerine basıp yeterli süre beklediklerinde fotoğraflarınızın hareket ettiğini görecektir.

Facebook Live Photos özelliğinin kısa süre içerisinde büyük ses getirmesi bekleniyor. Özellikle yaratıcı Türk tarafının ağır basacağını düşünürsek ortaya çok ilginç ve bir o kadar da eğlenceli görüntülerin çıkacağını şimdiden söyleyebiliriz. Siz de tek başınıza ya da arkadaşlarınızla beraber eğlenceli ve ilginç Live fotolar çekebilir, bunu Facebook hesabınızdan sosyal arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

One thought on “Facebook Live Photos Özelliği

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir