İnternet Sosyal Medya

Facebook Kullanımının Uykusuzlukla Doğru Orantılı Olduğu Açıklandı

Araştırmacıların yapmış oldukları açıklamalara göre gün içerisinde Facebook’ta fazla zaman geçirmek, uykusuzluk probleminin en büyük belirtilerinden birisi olabilir.

Bilim insanları uykusuzluk problemlerinin sosyal medya kullanımı ile alakalı olduğunu gösteren bir açıklamaya daha imza attılar. Kaliforniye Üniversitesi‘nde yapılmış olan bir araştırmaya göre Facebook kullanımının fazlalaşması, uykusuzluk sorunlarının artması anlamına gelmekte. Çoğu kişinin de hiç düşünmeden ” evet, doğru ” diyecekleri bu sıra dışı araştırma, sosyal medya kullanımının uykusuzluğa değil, uykusuzluğun fazlasıyla sosyal medya kullanımına yol açtığını ortaya koydu. Yani özetlemek gerekirse Facebook’ta fazla zaman geçirirseniz uykusuz kalmıyorsunuz, fazla uykusuz kalırsanız Facebook’ta daha fazla zaman geçiriyorsunuz.

Araştırmayı gerçekleştirmiş olan grubun lideri Gloria Mark isimli bir araştırmacı, yaklaşık 75 öğrenci ile yürütülmüş olan bu araştırmanın 1 hafta içerisinde sonuçlandığı belirtildi. 1 hafta boyunca gözlemlenmiş ve her türlü hareketleri analiz edilmiş olan öğrencilerin sosyal medyada harcamış oldukları süre, bilgisayarlarında ve telefonlarında bulunan yazılımlar sayesinde kontrol edildi. Her gece ve her gündüz uykusuzlukları ile ilgili anket dolduran öğrenciler, araştırmaların temelini oluşturmuş olan sonuçların ortaya çıkmasını sağladı.

Gloria Mark ve ekibinin yapmış olduğu bu araştırma, sosyal medya kullanımı ile insan hayatı ilişkisi açısından oldukça önemli. Bu araştırmadan önce yapılmış olan araştırmalara göre sosyal medya kullanımı uykusuzluğu arttırmaktaydı, fakat şimdi bunun tam tersi bir olay iddia edilmekte. 75 kişiden ne kadar verimli bir sonuç alınır bilmiyoruz fakat her iki araştırma da sosyal medya kullanımıyla uykusuzluk arasında doğru bir orantı olduğunu belirtmekte. Yani sosyal medyaya dikkat etmekte, her kedili videoyu izlememekte fayda var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir