Oyunlar

League of Legends Counter Taktikleri

League of Legends ülkemizde en çok oynanan MOBA oyunu olarak ön plana çıkmaktadır. Bu oyunu oynayan yüzbinlerce Türk oyuncu vardır. Dolayısı ile oyunun ana mantığını kavrayarak oyunda üstün gelmek çok keyiflidir. Üstelik profesyonel bir oyuncu olarak milyarlar kazanmak her çocuğun hayalidir. Bu yazımızda da size karşınızdaki rakibi counterlama yani ters köşeye yatırma taktiklerinden bahsedeceğiz.

Üstün Gelecek Şampiyon Seçin

Bu oyundaki en önemli kısımlardan birisi şampiyonları tanımaktır. Çünkü oyundaki şampiyonların tamamının birbirlerine karşı üstünlükleri vardır. Örneğin Graves, Ashe’ye karşı üstünken Sivir’e karşı zayıftır. Fakat Sivir Ashe’ye karşı güçsüzdür. Yani şampiyonlara göre doğru seçim yapmak gerekir. Bu açıdan www.lolking.com, www.championselect.net gibi siteler size yardımcı olabilir.

Doğru Eşya Seçimi

Karşınızdaki rakiplerin sahip olduğu eşyalara göre sizde eşya çıkmalısınız. Örneğin rakibin en çok beslenmiş olan oyuncusundaki eşyalara bakıp, bunu engellemek için gereken eşyaları satın almanız gerekir. Böylece zafere ulaşmanız çok daha kolay olacaktır.

Şampiyonların Yetenek Uyumu

Takımınızda yer alan tüm şampiyonların birbirleri ile uyum sağlaması büyük önem taşır. Bu sayede karşı taraftan az eşyanız olsa dahi, yeteneklerinizin uyumu sayesinde daha rahat takım savaşlarını kazanabilirsiniz.

Rakibin Hareketlerini İzlemek

Az çok her rakibin kendisine has bir oyun tarzı vardır. Kimisi sürekli rahatsız etme taktiğini uygulayıp, son vuruş için sadece minyonlara dönerken, kimisi sadece son vuruş için minyonlarla uğraşmaktadır. Ayrıca attığınız yetenek atışlarında genel olarak belli bir yöne doğru kaçmaktadırlar. Bunları hesap edip, bir sonraki hareketlerinizi böyle planlamanız oldukça işinize yarayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir