Nasıl Yapılır

Windows 10 Gereksiz Dosyalar Nasıl Silinir?

Windows son yıllarda kullanıcıları olumlu anlamda etkileyecek pek çok yenilikle gündeme gelmeye başlamış durumda. Son dönemlerde pek çok güncelleme ile süreci yakından takip eden Windows 10 işletim sistemi pek çok kişi tarafından oldukça sevilmişti. Ancak işletim sistemi üzerinden henüz pek çok kişinin keşfedemediği yeni bir özellik bulunuyor. Bu özellikle birlikte bilgisayarda bulunan gereksiz dosyaları kolaylıkla silmenin bir yolu bulunuyor.

Microsoft yeni güncellemesine sahip olan işletim sistemi ile birlikte yeni güncellemeler sunuyor. Ancak arayüz tasarımı ile birlikte bazı özelliklerin gün yüzüne çıkarılması pek kolay bir durum olarak ifade edilmiyor. Windows 10 güncellemesi eski sürümlerde yer alan Disk Birleştirici ya da Disk Temizleyici araçlarla birlikte yeni güncelleme ile birlikte hafızanın temizlenme özelliği de sunuluyor.

Daha önceki dönemlerde silinmiş olan uygulama ve dosyalar, eski Windows sürümlerinde düşünüldüğü zaman çeşitli çöp dosyalarının sistemde kalmasının ardından hafızanın şişmesine ve gereksiz olan tüm uygulamaların sistemde kalmasına neden olmuştu. Bu durumda bilgisayarın şişmesine neden oluyor. Windows 10 güncellemesinin ardından ortaya çıkan Storage Sense özelliği oldukça dikkat çekiyor.
Bilgisayarda bulunan gizli dosyaların silinmesi için öncelikli olarak  Tüm Ayarlar > Sistem >Bu Bilgisayar seçeneğine tıklamanız gerekmektedir.

Ardından sistem Windows hafızasında yer alan dosyaları taramaya başlıyor. Ortaya çıkan liste sonrasında ‘Geçici dosyalar’ seçeneği ortaya çıkıyor. Silinmesini istediğiniz geçici dosyaların seçilmesinin hemen ardından ‘dosyaları kaldırın’ seçeneğinin tercih edilmesi gerekmektedir. Ardından dosya boyutuna bakılarak silme işleminin tamamlanmasını beklemek gerekmektedir. Ardından işlem sorunsuz bir şekilde tamamlanacaktır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir